Puolustusvaliokunnan Timo Heinonen: Miksi SDP venkoilee hävittäjähankinnan kanssa?

Uutiset, lauantaina 26.01.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen ihmettelee miksi SDP on nyt vt.puheenjohtaja Sanna Marinin johdolla ottanut uudenlaisia turvallisuuspoliittisia linjauksia. Marin on kyseenalaistanut julkisuudessa uusien hävittäjien suunnitellun 64 koneen määrän ja tätä kautta ottanut vähintäänkin etäisyyttä puolustuspoliittisen selonteon yhteisiin linjauksiin.

-Aiemmin tätä yhdessä sovittua linjaa ei ole SDP haastanut tai kyseenalaistanut. Tarjouspyynnötkin on tehty 64 koneen eli suorituskyvyn täyden korvaamisen mukaan, toteaa Timo Heinonen ja sanoo, että silloin ei demareista esitetty eriäviä mielipiteitä.

Heinonen muistuttaa, että Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelisen on todennut, että Suomeen tarvitaan suunnilleen nykyinen määrä eli 64 hävittäjiä. Puolustusministeriö on myös kertonut, että uusia koneita hankitaan 64.

-Komentaja totesi hyvin yksiselitteisesti, että mikäli koneita ostetaan tätä vähemmän, niin silloin täytyy päättää, mikä osa maasta jätetään puolustamatta. Onko SDP Marinin johdolla oikeasti valmis tähän?, kysyy Heinonen.

Heinonen toivookin, että vaalikampanjansa tänä viikonloppuna avaava SDP kertoo selkeästi kantansa HX-hankkeeseen.

-Minusta on kohtuullista, että suomalaiset tietävät kannattaako SDP asiantuntijoiden linjaamaa suorituskyvyn täyttä korvaamista, eli nykymäärää koneita ja koko maan puolustamista, vai esimerkiksi vain 47 hävittäjää mikä on ollut myös keskusteluissa esillä, toteaa Timo Heinonen.

Tagit: HX, HX-hanke, SDP,

Kommentit