Hämeen Sanomien eduskuntavaalien gallup: Timo Heinoselle eniten mainintoja

Uutiset, lauantaina 26.01.2019

Hämeen Sanomat julkaisi 26.1.2019 Tietoykkösen tekemän gallupin Hämeen vaalipiirin. Eniten mainintoja gallupissa keräsivät Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen, Ville Skinnari (sd), Kalle Jokinen (kok) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas). Puolueista SDP olisi gallupin mukaan nousemassa vaalivoittoon ja keskusta kokemassa täydellisen romahduksen.

-Totta kai tällainen aina lämmittää mieltä. Kertoo varmasti siitä, että on tehty oikeita asioita ja oltu oikeista asioista esillä. Nostan tämän kyllä korkealla kun tarkastelen omaa päättyvää vaalikauttani, toteaa Timo Heinonen.

Kansanedustaja Timo Heinonen Forssassa Jokioisten Leivän Kahvilassa.

Heinonen kuitenkin jatkaa, että tärkeintä on nyt saada kokoomukselle Hämeestäkin vahva tulos ja sitä kautta varmistaa puolueen mukanaolo myös seuraavassa hallituksessa. Vaalivoitto varmistaisi osaltaan myös sitä, että valtiovarainministeri Petteri Orpo nousisi seuraavan hallituksen pääministeriksi.

-Kyllä itse joukkuepelaajana katson aina mieluummin tilannetta joukkueen näkökulmasta. Nyt tarvitaan siis vielä lisää potkua, että saisimme sen tavoittelemamme yhden lisäpaikan ja neljä kokoomuslaista kansanedustajaa Hämeestä, lisäsi Heinonen.

Hämeen vaalipiiriin Hämeen Sanomien tilaamassa gallupissa SDP keräsi peräti 26% (+3,9) kannatuksen. Kokoomuksen kannatus oli 21,6% (+0,1), mikä on siis käytännössä sama kuin neljä vuotta sitten. Perussuomalaiset eivät viime kertaiseen jytkyyn ole Hämeessäkään pääsemässä, mutta 15,7% (-3,8) voi hyvin kutsua vahvaksi torjuntavoitoksi. Vaaleissa täydellisen katastrofin on kokemassa sen sijaan Keskusta, minkä kannatus on romahtamassa vain 12,1% (-5,7). Juha Sipilän johtama pääministeripuolue Keskusta olisi siis menettämässä kannatuksestaan peräti lähes kolmanneksen.

-Kyllähän tuo luku näyttää pahalta hallituskumppanille. Sirkka-Liisa Anttilan poissaolo vaaleista ei voi olla näkymättä ja varmasti on muitakin syitä tähän.

Piilevän äänikynnyksen eli eduskuntaan nousuun vaadittavan rajan kanssa taistelee niin Kristillisdemokraatit 7,7% (+1,6), Vasemmistoliitto 7,5% (+1,5), kuin paluuta Arkadianmäelle havittelevat Vihreätkin 7% (+1,9).

-Näitä kun on pitkään seurannut niin aina nämä pelottelevat kristillisdemokraatteja paikan menettämisellä. Mutta kyllä Päivi Räsäsen henkilökohtainen suosio on aina ollut gallupeja kovempi ja näin uskon nytkin. Myös Aino-Kaisa Pekonen on tehnyt vahvaa työtä ja on joukkuepelaaja yli hallitus- ja oppositiorajankin ja uskon, että hänkin paikkansa uusii. Uusii aivan varmasti, laskeskeli Heinonen.

Kansanedustajapaikkoina gallup tarkoittaa SDP 4 (+1), Kokoomus 3 (0), PS 2 (-1), Keskusta 2 (-1), KD 1 (0), Vasemmistoliitolle 1 (0) ja myös Vihreille paluuta eduskuntaan yhden kansanedustajan voimin (+1).

-Gallupit ovat toki aina vain gallupeja ja ne mittaavat menneisyyttä. Joka päivä tuo kannatus pitää ansaita uudelleen ja sen eteen tehdään nyt työtä. Toki tämä kertoo hyvin sitä suuntaa missä mennään ja, että olemme kokoomuksessa onnistuneet hyvin, päätti Timo Heinonen.

Hämeen Sanomat julkaisi gallupin lehdessään lauantaina 26.1.2019. Tietoykkösen tekemään kyselyyn vastasi 1000 henkilöä Hämeen vaalipiiristä. Puoluekantansa kertoi 62,9% vastanneista. Otos painotettiin vastaamaan seudullisten väestömäärien suhdetta ja suurimman puolueen kohdalla virhemarginaali on 3,4%-yksikköä.

 

Kommentit