Puolustusministeri Antti Häkkänen Hämeenlinnassa ja Riihimäellä – Maamme uskottavasta omasta puolustuksesta pidettävä huolta jatkossakin

Blogi, tiistaina 16.01.2024

Tänään palailtu jo pikku hiljaa töihin. Isän lopullinen menettäminen on koskettanut syvältä, vaikka lähtö oli vääjäämätön ja lohdullinenkin. Se oli kuitenkin lopullinen ja nyt on pärjättävä ilman isää. Kiitos sadoista viesteistänne ja kukista ja kaikista tuen ilmaisuistanne. Ne ovat lohduttaneet ja antaneet voimaa jatkaa eteenpäin. Elämä kuitenkin jatkuu.

Kaikkein lohdullisinta minulle on ollut kuitenkin nähdä lasten menon ja elon jatkuminen. Sitä itseasiassa halusin pienen hetken katsella ja ihastella isän poismenon jälkeenkin heti ennen kuin kuopuksellemme vaarin lähdöstä kerroin. Se liike, juoksu, nauru ja hymy kertoi, että elämä kuitenkin jatkuu.

Isän lähtöön liittyy myös paljon käytännön järjestelyitä ja niitä myös nyt hoidettavana. Yritän kuitenkin samalla hoitaa kaikki työtehtävät sovitusti. Yritän.

Kiitos teille.

….

Puolustusministeri Antti Häkkänen oli tänään kanssani Alexander Stubbin presidentinvaalikiertueella Hämeessä. Kaksi hienoa tilaisuutta Hämeenlinnassa ja Riihimäellä ja väkeä hyvin liikkeellä. Alexin kampanja on saanut aikaan aidon nosteen ja oikeastaan kansanliikkeenkin ja väkeä tulee mukaan koko ajan lisää ja lisää. Se kertoo siitä, että työ on tehty hyvin ja Alexin laajaa – ehdokkaista ylivoimaisesti laajinta – osaamista myös arvostetaan jopa yli puoluerajojen ja ympäri Suomen maan. Pääministeriyden lisäksi muut valtioneuvoston tehtävät ja myös toimiminen pitkään europarlamentaarikkona ja myös politiikan ulkopuolellakin antanut Stubbille erinomaiset lähtökohdat jatkaa Niinistön työtä maamme presidenttinä.

Tänään puolustuministerin kanssa kaksi erinomaisen hienoa, mutta myös erilaista tilaisuutta. Ensin Hämeenlinnan Stubbilassa kuppila täynnä ja hyvä tunnin keskustelu maamme puolustuksesta, Natosta ja myös itärajasta ja sitten toinen tunti Riihimäellä pubissa. Riksun tilaisuus järjestettiin tällä kertaa Sandelsissa ja tuopin ääressä väki pääsi tänään jututtamaan puolustusministeriämme. Aivan erinomaisen hyvä konsepti ja jälleen saatiin mukaan sellaistakin väkeä, jotka eivät kahviloihimme olisi tulleet eivätkä ehkä vaaliteltoillekaan.

Tilaisuuksien keskeisin viesti oli selvä: Tulemme pitämään jatkossakin huolen omasta puolustuksestamme. Se on sitä snellmanilaisuutta, missä muistutetaan, että tiukassa paikassa jokainen maa kuitenkin aina ensin suojaa itsensä. Ja siksi meidän pitää pitää myös Natossa oma uskottava

puolustuksemme kunnossa ja tätä myös ministeri alleviivasi hyvin. Panostamme lisää puolustukseen, mutta myös rajavartiolaitokseen jne. Eli olemme vahva Natossakin ja tuomme liittokuntaan lisää turvaa emme sitä vain kuluta.

Kiitokset hienojen tilaisuuksien järjestelyistä Hämeenlinnan ja Riihimäen Kokoomusten aktiiveille. Nyt kello 20.42 ja yö täällä ja aamusta sitten Benin kanssa Päijät-Hämeeseen ja illaksi Lopelle. Matka jatkuu.

Kommentit