Puolueilta vastauksia hallitusneuvottelijalle – Asetetaan työ etusijalle kaikessa päätöksenteossa

Blogi, torstaina 30.04.2015

Eilen ja tänään aamupäivällä teimme Kokoomuksen vastauksia hallitustunnustelija Juha Sipilän esittämiin reiluun 15 eri kysymykseen. Iltapäivällä julkistimme avoimuuden nimissä omat vastauksemme kaikkien luettaviksi ja arvioitaviksi. Meidän tavoitteena on rakentaa Suomesta avoin, kansainvälinen edelläkävijä ja uudistuva pohjoismainen hyvinvointivaltio. Tavoitteemme saavuttamiseksi esitimme tulevaan strategiseen hallitusohjelmaan viittä tavoitetta:

  1. Asetetaan työ etusijalle kaikessa päätöksenteossa
  2. Käännetään suomalaisten osaaminen uuteen nousuun
  3. Kehitetään hyvinvointia vaikeinakin aikoina
  4. Tehdään Suomesta puhtaiden ja kestävien ratkaisujen edelläkävijä
  5. Vahvistetaan Suomen turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa

Kynnyskysymyksiksi nostimme vain sen, että tulevan hallituksen toiminnan tulee perustua yhteiseen ja realistiseen tilannearvioon lähivuosien ja pidemmän ajan talouden kehityksestä ja edellyttää, että hallitus luo uskottavan toimenpideohjelman velkaantumisen pysäyttämiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen kattamiseksi. Lisäksi pidimme ehtoina sitä, että kokonaisveroaste ei saa tulevalla hallituskaudella nousta ja että hallituspuolueiden välillä tulee vallita saumaton luottamus päätösten aikaansaamiseksi. Tämän on päättynyt hallituskausi SDP:n kanssa opettanut. Tosin kantapään kautta.

Sipilän esittämiin tunnustelukysymyksiin sisältyi kaksi liitettä. Hyväksyimme liitteen 2 mukaisen ilmastopoliittisen kirjauksen ja liitteen 1 mukaisen eurokriisin hoitoa koskevan kirjauksen ensimmäisen kappaleen. Liitteen 1 toista kappaletta on meidän mielestä vielä muokattava.

Näillä reunaehdoilla meidän eduskuntaryhmä on valmis osallistumaan Juha Sipilän kokoamaan enemmistöhallitukseen sekä toimimaan siinä koko vaalikauden.

Tässä vielä meidän vastaukset Sipilän kysymyksiin kokonaisuudessaan: Kokoomuksen vastaukset hallitustunnistelija Juha Sipilän esittämiin kysymyksiin.

Tässä myös muiden eduskuntaryhmien vastaukset Sipilälle.

Perussuomalaiset – https://www.perussuomalaiset.fi/news/perussuomalaisten-vastaukset-hallitustunnustelija-juha-sipilan-kysymyksiin/

SDP – http://www.sdp.fi/fi/component/content/article/10-sdp/ajankohtaista/uutiset/9761-sosialidemokraattien-vastaukset-hallitustunnustelijan-kysymyksiin

Vihreät – ei vastauksia verkossa

Vasemmistoliitto – http://www.vasemmisto.fi/ajankohtaista/vasemmiston-vastaukset-hallitustunnustelijalle/

RKP – ei vastauksia verkossa

Kristillisdemokraatit: – http://www.kd.fi/2015/04/30/kd-eduskuntaryhman-vastaukset-sipilalle/

….

Nyt siis vastaukset toimitettu Sipilälle ja vapun jälkeen kuulemme hänen vastauksensa. Sen jälkeen tiedämme millälaisella rungolla hallitusneuvottelut lähtevät liikkeelle.

Kiitokset Päivi Terävälle hyvistä yhteistyönvuosista

Tänään aamun töiden jälkeen suuntasin Hausjärven kunnantalolle. Siellä vietettiin tänään kunnanjohtaja Päivi Terävän läksiäisiä. Päivin lähtö naapurikunnan johdosta tuli yllättäen vaikka ei kuitenkaan yllätyksenä. Ymmärsin hyvin hänen päätöksensä ja siiten johtaneet syyt. Mutta luonnollisesti hyvän ja osaavan kunnanjohtajan lähtö aina harmittavaa ja varsinkin Päivin kanssa yhteistyö on ollut erinomaisen hyvää ja rakentavaa.

Päivi siis on toiminut seutukuntamme toisen maalaiskunnan Hausjärven johdossa vajaan 10 vuotta ja näinä vuosina ollut erittäin läheinen ja tärkeä kumppani meille loppilaisille. Mutta hän on myös nähnyt erinomaisella tavalla koko seutukuntamme parhaan kaikessa tekemässään ja halunnut viedä aluettamme eteenpäin niin että tulevaisuudessakin pärjäisimme yhtä hyvin. Ja toivottavasti tällainen suurempien kokonaisuudeksien näkeminen ja hahmottaminen jatkuu Päivin jälkeenkin.

Haluan vielä Päiviä kiittää täällä blogissanikin. Kanssasi on ollut mukava tehdä työtä ja olette olleet meidän kunnanjohtajamme Karoliina Viitasen kanssa osaava, aikaansaava ja tehokas kaksikko. Kaksikko joka on nauttinut ja nauttii jatkossakin laajaa arvostusta ja kunnioitusta.

Kiitos.

Nyt kesäauto talviteloilta liikkeelle. Vappuaattoa kaikille teille blogini lukijoille ja tervetuloa huomenna kello 10.00 Lopen kirkonmäen juurelle senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle VIII Lopen Wappuun. Siellä puhujana Antti Koskimäki ja esiintymässä myös Timotei-kuoron laulajia.

Ja itse sitten pidän vapun juhlapuheen Hämeenlinnan Vapussa torilla klo 11.15. Tervetuloa torillekin kuuntelemaan!

10489894_630185437082268_2501417180502405723_n

 

Kommentit