Puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpo Lopen Kokoomuksen 100-vuotisjuhlassa – Kiitos muistamisesta ja kiitos tärkeästä päivästä

Blogi, lauantaina 02.02.2019

Lopen Kokoomuksen 100-vuotisjuhlien ja Lopen Kokoomusnuorten 50-vuotisjuhlien aika oli tänään. Oli äärimmäisen iso kunnia saada juhlamme juhlapuhujaksi itse puolueemme puheenjohtaja ja ystäväni Petteri Orpo.

Lopen Kokoomus on yksi maamme vanhimpia. Puoluehan oli perustettu vain vajaa kaksi kuukautta aiemmin 9.12.1918 Vanhalla Ylioppilastalolla. Siellä oli vahvasti loppilaisuus aatteellisesti edustettuna Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen työn ja aatteen kautta ja myös loppilaiset perustajajäsenet kun mm. Yrjö-Koskisen suvun jäsenet olivat aktiivisia Kokoomuksen perustamisessa. Heidän vaikutus oli myös merkittävä, että 26.1.1919 Lopen Kansallisseura perustettiin. Viime lauantaina oikea 100-vuotispäivänämme kävimmekin heidän haudoillaan kunniakäynnillä ja senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla myös.

Tänään päivä oli varattu itse juhlimme. Upea iso sali täynnä väkeä ja hieno tunnelma iltajuhlassa. Petteri Orpo piti erinomaisen vahvan ja vaikuttavan puheenvuoron. Petterin kanssa aikanaan yhdessä aloitimme Kokoomuksen kansanedustajina ja ystävystyimme heti. Se ystävyys on kantanut tänne ja kantaa tulevaisuudessakin.

Olen vakuuttunut, että meillä on mitä parhaimmat mahdollisuudet nousta kevään vaaleissa suurimmaksi puolueeksi ja sen myötä saada Petteri maamme pääministeriksi. Sen eteen teemme nyt yhdessä työtä. Ja se tullee näkymään ja on näkynytkin täälläkin jo monella tavalla.

Hienossa juhlassamme sain vastaanottaa Petteriltä puolueemme uuden 100-vuotisjuhlan kunniaksi lanseeratun Kokoomus-mitalin. Arvokkain kunniamerkki ojennettiin tänään pitkäaikaiselle toimijallemme Saija Grönholmille. Saija sai Kokoomuksen Valkoisen Leijonan. Lisäksi useampi Lopen kokoomuslainen sai Leijona-merkkejä työstään Lopen Kokoomuksen ja ennen muuta yhteisen puolueemme hyväksi. Esittelimme myös Lopen Kokoomuksen 100-vuotisjuhlakulhon joista ensimmäinen annettiin juhlassa Petteri Orpolle ja seuraavat yhdistyksemme hallitukselle.

Kokoomuksen juhlassa esiintyi tänään myös Lopen Timotei-kuoro ja illan tunnelmaa nostatti sitten loppilaisten kokoomuslaisen Jarno Hatakan The Solivers -bändi. Upea ja juhlava ilta mistä ei puuttunut myöskään iloa ja eloa. Olen iloinen tästä porukasta!

Ja upeita puheita ilta piti Petterin juhlapuheen  lisäksi sisällä muitakin. Erityisesti Kokoomusnuorten puheenjohtajan Rosa Laineen puhe oli upea ja Tiina Seppälän kiitospuhe minulle liikuttava. Tärkeä päivä ja tärkeä ilta. 150-kertaa kiitos teille kaikille jotka illassa olitte mukana ja juhlivia yhdistyksiämme muistitte.

Aamulla ehdin käydä katsomassa onneksi myös hieman lasten salibandyä ja nauttia ihan sellaisen rauhallisen hitaan aamukahvinkin. En edes oikein muistanut, että sellaisiakin aamukahveja on olemassakaan.

Kommentit