Punamulta olisi kylmää kyytiä taloudelle ja työllisyydelle – Vihervasemmisto ja Ay-liike johtajan paikalla

Blogi, lauantaina 04.05.2019

Jos tänään kysyisitte, että mille hallituspohjalle uusi hallitus rakentuu niin vastaus olisi selvä.

Vihervasemmistolle.

Näyttää vahvasti siltä, että SDP haluaa löperön talouspolitiikan ja sille paras takuumies on vasemmistoliitto ja Vihreät. Keskusta lähtee mukaan hallitukseen, kun Rinne lupaa heille 18 maakunnan päiväunen toteuttamisen.

Punamullalle.

Tällainen näyttää olevan Rinteen haave ja SDP:n ainakin osan haave myös. Kolmen miljardin vaalilupauksia ei voi pitää ilman löperöä talouspolitiikkaa ja sen takuumieheksi ei kokoomusta ole saatavissa.

Jos Rinteen haave toteutuu niin kädet menevät jälleen syvälle lasten taskuihin. Velaksi elämäninen saa uutta virtaa ja työttömyys pahenee ja työllisyys kääntyy laskuun. Kierre olisi erittäin kohtalokas, sillä jokainen prosenttiyksikkö nykyiset reilusta 72% työllisyysasteesta alaspäin tarkoittaa aina noin 1 miljardin lisäaukkoa julkiseen talouteen. Eikä muuten edes työllisyysasteen nosto siihen 75 prosenttiinkaan vielä pitäisi taloutta kunnossa ja vahvana.

Merkille pantavaa on sekin, että Valtiovarainministeriön mukaan nyt alkavan hallituskauden lopussa valtion ja kuntien alijäämä on yhteensä 1,7% BKT:stä, jos mitään lisätoimia ei työnsä aloittava hallitus halua tai pysty tekemään. Tämä muuten tarkoittaa yli 4 mrd. euron alijäämää julkisessa taloudessa. Ja samaan aikaan omissa vastauksissaan punamultahallituksen yksi kulmakivi eli Vasemmistoliitto omissa hallitustunnustelijalle antamissaan vastauksissa esittää miljardien veronkiristyksiä ja erittäin suuria menolisäyksiä. Yhtälö olisi maallemme tuhoisa ja Kreikan tie edessämme.

Tosiasiassa punamultahallitusta johtaisi Vihreät ja Vasemmistoliitto ja totta kai Ay-liike.

Totta kai me kokoomuksessa tavoittelemme paikkaa uudessa hallituksessa, mutta emme tällaisessa hallituksessa mitä vihervasemmisto olisi rakentamassa keskustan kanssa.

Meidän kynnyskysymys hallitukseen lähdölle on se, että  julkinen talous painetaan tasapainoon ja julkiseen talouteen luodaan rahoituspuskuria.

Löperön talouspolitiikan takuumieheksi ei siis kokoomus lähde. Eikä myöskään hallitukseen mikä kiristäisi eläkeläisten tai kenenkään työtätekevänkään verotusta. Myöskään yrittäjien verotaakkaa ei ole mahdollista kiristää vaan yrittäjyyden edellytyksiä päinvastoin tulee vahvistaa.

Toivotaan kuitenkin, että ”Herra antaa viran, se toivottavasti antaa myös järjen”

….

Tänään aamusta oli ilo saada avata Lions Club MaijaStiinojen kolmas Lasten Lauantai -tapahtuma Lopen Elmolassa ja sitten Riihimäelle ja illalla vielä jännittämään sitä legendaarista Game Seveniä. HPK kohtaa Kärpät ratkaisufinaalissa Oulussa. Oranssia kevättä!

Kello 22.08

Onnea HPK! Uudet Suomenmestarit!

Olipahan hieno tunnelma Hämeenlinnan torilla. Monta tuhatta kerhofania paikalla ja se hetki kun jatkoerän voittomaali syntyi. Upea yhteenkuuluvuuden tunne ja se laulu ja huuto! Huomenna sitten mestarit myös Hämeenlinnaan ja torilla tavataan! Tämä on kova juttu Hämeenlinnalle, mutta myös koko Hämeelle. Superiloinen ja onnellinen!

 

Kommentit