Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajaksi – Hallitusneuvotteluiden jälkeen muutoksia

Blogi, perjantaina 03.05.2019

Aloitin eilen perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajana. Nyt tehnyt valinnat ovat pääosin väliaikaisia ja muuttuvat hallitusneuvotteluiden jälkeen. Valtaosalla valiokuntia ei myöskään ole mitään tehtäviä ennen uuden hallituksen aloittamista, mutta muutamilla on. Esimerkiksi EU-asioita käsittelevä Suuri valiokunta jatkaa tai aloittaa työnsä heti ja myös meillä pev:ssä on jo heti käsiteltäviä asioita ja myös mietintöasioita. Perustuslakivaliokunnassa meidän tulee valmistella loppuun tiedustelulakien toiminta ja valvonta eduskunnassa. Itse laithan käsittelimme jo viime vaalikaudella ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö ne tässä hetki sitten lopullisesti vahvisti.

Toinen valiokuntani tässä kevään aikana on tarkastusvaliokunta mikä on sitten puhtaammin tällainen odotteluvaliokunta. Tulen lopullisesti paikkani kertomaan myöhemmin, mutta tuttuja teemoja ja aiheita sieltä varmasti tulossa.

Eduskunnassa tänään ryhmäkokous ja lyhyt täysistunto. Julkisuus näyttelee isoa osaa politiikassa ja nyt eduskunnassa ei kukaan halua istua oikealla ns. medialehterin alla. Olisiko paras ratkaisu antaa TV-kameroille lupa olla myös lehtorin toisella puolella?

Itse kannatan, että käytämme meilläkin Europarlamentin ja Pohjoismaiden neuvoston istumajärjestystä. On tärkeää, että käytettävä istumajärjestys perustuu ryhmien asemointiin poliittisella kartalla eikä vain mielihaluihin ja kamerakuviin. Ensi viikolla tästä sitten äänestetään jos ei järki ja tolkku voita. Ja jos tällaisesta asiasta ei päästä sopuun niin voi hyvin miettiä, että miten käy kun pöydällä on jälleen sotea ja sotua ja muutakin todella isoa ja vaikeaa.

Nyt vielä illaksi katsomaan Riihimäen Vanhalle Lasitehtaalle Nuorisoteatterin aikuisryhmän SPLIT:iä. Hieno paikka ja varmasti jälleen hieno esityskin.

….

Kello 20.44 ja kotona. Pieni iltapala vielä Riihimäellä Obelixissä teatterin jälkeen. Aivan erinomaisen hyvää ruokaa ja mainio ja hyvä nuorimies tarjoilijana. Maha täynnä ja hyvä fiilis.

Mielenkiintoinen oli myös RNT:n aikuisryh,än esitys Vanhalla Lasitehtaalla. Jatta Stepanoff Harakkamäen ohjaama Split herätti tunteita ja ajatuksia ja myös paikka aivan ainutlaatuinen. Esityksiä vain neljä kaiken kaikkiaan eli kannattaa pitää kiirettä jos haluatte ehtiä katsomaan. Ja huomenna sitten jo lisää kevään ensi-iltoja, kun Kino Sammolla Vihan Veli saa ensi-iltansa.

Kommentit