Puhemies Sauli Niinistö avasi kampanjan – Kansanedustajat osallistuvat parisuhdeväkivallan vastaiseen tempaukseen eduskunnassa

Uutiset, keskiviikkona 02.04.2008

Eduskunnan Pikkuparlamentin Suuren Valiokunnan huoneessa avattiin keskiviikkona 2. huhtikuuta Parisuhdeväkivallan vastainen -kampanja. Kampanja avasi eduskunnan puhemies Sauli Niinistö joka painoi ensimmäisenä kädenjälkensä valkoiseen lakanaan merkiksi mukanaolostaan. Puhemiehen jälkeen eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja osa kansanedustajista painoivat myös omat kätensä mukaan kampanjaan. Lakanatempaus on osa Euroopan neuvoston parisuhdeväkivallan vastaista kampanjaa.

– Halusin olla ehdottomasti mukana tässä kampanjassa. Vaikka avaustilaisuudessa vahvasti esillä olikin miesten väkivalta naisia kohtaan niin on tärkeää muistaa, että myös parisuhteissa on myös väkivaltaa toisin päin ja puhumattakaan lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. Kun tuomitsemme väkivallan niin samalla meidän tulee myös muistaa, että nyrkkiä heiluttava ihminen on itsekin uhri ja tarvitsee apua, totesi kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen painettuaan kädenjälkensä lakanaan.

Lakanassa on teksti ”Kansanedustajat parisuhdeväkivaltaa vastaan”. Eri puolueiden edustajille on varattu eriväriset maalit ja lakana on esillä kädenjälkien painamista varten Pikkuparlamentissa neljä päivää. Tämän jälkeen se paljastetaan parisuhdeväkivallan vastaisessa seminaarissa eduskunnassa 8.4.2008.

– Lakanatempaus on osa Euroopan neuvoston parisuhdeväkivallan vastaista kampanjaa. Kotirauhaa-viestintäkampanjan toteuttaa Suomessa Väestöliitto yhdessä muiden kansalaisjärjestöjen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Kommentit