Kanta-Hämeen tuoreet väestönmuutoksen ennakkotiedot positiivisia

Uutiset, tiistaina 01.04.2008

Hämeen liiton tuoreimmat väestönmuutosten ennakkotiedot kertovat vuoden 2008 lähteneen hyvin liikkeelle Kanta-Hämeessä. Kanta-Hämeen väkiluku on kasvanut tammi-helmikuun aikana 176 henkilöllä, mikä tarkoittaisi vuositahdilla 0,6 % kasvuvauhtia. Kanta-Hämeen kokonaiskasvu vuonna 2007 oli 0.9 prosentin luokkaa. Huomattavaa on alkuvuonna 2008 syntynyt ero maaseutukuntien ja kaupunkien kasvun välillä. Viime syksynä kunnat ja kaupungit kasvoivat suunnilleen samaa tahtia, mutta nyt maaseutukunnat ovat jääneet hieman jälkeen.

Seutukunnista Riihimäen ja Hämeenlinnan seutu jatkavat kasvuaan, Riihimäen seutu vahvimpana, reilun prosentin vuositahdilla. Positiivisena yllätyksenä on Forssan seutu, jonka viime vuoden kasvu jäi alle 0,1 prosentin, mutta pääsee nyt kahden kuukauden ajassa lähes samaan kuin koko viime vuoden aikana. Hämeenlinnan seudulla kolme kahdeksasta kunnasta jää negatiiviselle kasvun osalta alkuvuonna, ja Forssan seudulla ainoa positiivinen kasvu kirjataan Forssaan.

Sen sijaan kaikki Riihimäen seudun kunnat ovat selvästi kasvavia ja koko Kanta-Hämeen suurin kasvu alkuvuonna on tapahtunut Hausjärvellä. Lopen kasvuluvut näyttävät hyviltä. Tarkalleen ottaen vuonna 2008 Lopen väestö on kasvanut 21 henkilöllä, mikä tarkoittaisi vuositasolla 126 hengen ja 1,5 prosentin kasvua. Ennakkotietojen mukaan Loppi tulee siis säilyttämään vuoden 2007 kasvuvauhtinsa.

Kommentit