Puhemies Paula Risikon kanssa Hämeessä – Kiitos valtavasta määrästä syntymäpäiväonnitteluja

Blogi, perjantaina 15.02.2019

Olen onnekas. Joskus yksin, mutta en silloinkaan yksinäinen. Kiitos teille kaikille ystävyydestä ja ystävänpäivän onnitteluista eilen ja valtavasta määrästä syntymäpäiväonnitteluja tänään. Taisi tuhat onnittelua mennä FB:n puolella rikki ja ihania tekstareita ja muita iso kasa. Olen otettu, kiitollinen ja onnellinen.

Paulan tyttärelle Aino-ystävälle lähetin sen ainoan ja oikean Laurellin Kisapuustin!

Tänään eduskunnasta lähdimme puhemies Paula Risikon kanssa kiertueelle Hämeeseen. Kahvipannu oli kuumana Janakkalassa ja Hämeenlinnassa ja väkeä hienosti liikkeellä. Monta mukavaa keskustelua ja paljon niitä onnittelujakin. Ja Janakkalassa Lindellin Martin johdolla myös upea onnittelulaulukin ja niitä Riitan ruisleipiä ja yksi sämpyläkin. Kiitos!

Tutut aiheet jälleen esillä keskusteluissa. Myös vanhustenhoito puhutti ja monilla yhteinen huoli siitä, että onhan hoiva hyvää kun aikanaan meistä itsekukin isolla todennäköisyydellä sitä tarvitsee. Itse olen kääntynyt sille kannalle, että tarvitsemme tuon hoitajamitoituksen alarajan ja sitä kautta lisää hoitajia vanhustenhoitoon, mutta se ei yksin riitä vaan tarvitsemme myös lisää hyvän hoidon kriteereitä ja sitovamman ja paremman vanhuspalvelulain. Ja täytyy muistaa, että nyt ongelmat ovat olleet selkeitä laiminlyöntejä eikä niitä korjaa hoitajamitoitus vaan laiminlyönteihin tulee puuttua valvontaa tiukentamalla ja myös sanktioita koventamalla. Minusta pitää olla ulkopuolista valvontaa kaikille hoivapaikoille eikä enää luotta kuntien eikä muidenkaan omavalvontaan. Ja samalla jos laiminlyöntejä ilmenee niin pitää olla myös mahdollisuus ottaa hoivakoti toisten hoitoon on sitten kyse yksityisestä tai vaikka julkisestakin toimijasta. Läpisormien ei pidä katsoa yhdenkään toimijan laiminlyöntejä.

Janakkalan ”äitini” eli ihana Riitta Lindell joka jaksaa Janakkalan Kokoomusnaisten ja miehensä Martin kanssa vaaleista toisiin pyörittää kahvilaamme Turengissa.

Janakkalassa puhutti myös maaseutukuntien vetovoima ja yleensäkin Hämeen tilanne ja Hämeenlinnassa lisäksi myös ammatillinen koulutus ja sen ongelmat. Olen näistä aiheista täälläkin usein kirjoittanut ja toistin nytkin kysyjille kantani. Tarvitsemme reippaita toimia Hämeen vetovoiman parantamiseksi ja siinä avainasemassa hyvät kulkuyhteydet ja ennen muuta toimiva päärata ja amiksissa pitää vaikka sitten lakia tiukentaen varmistaa, että jokainen nuori saa riittävän ja tarvitsemansa määrän lähiopetusta. Pitää varmistaa, että nuori oppii ammattinsa ja saa tätä kautta hyvät lähtökohdat elämään.

Puhemies Paula Risikon kanssa on aina mukana kiertää. Mahtava persoona ja osaava tekijä ja arvostettu vaikuttaja. Kiitos Paula taas!

Pitkä viikko päätökseen. Ja kotona odotti aivan ihanat lahjat. Kiitos rakas perhe. Nyt keitämme kotona synttärikahvit ja laitamme villasukat jalkaan.

Kommentit