Puhe; Kartanoputiikki Punainen Tupa 10 vuotta – Aina silloin tällöin syntyy kaksikko, joka valloittaa suomalaisten sydämet!

Blogi, lauantaina 06.07.2019

Puhe Kartanoputiikki Punaisen Tuvan 10-vuotisjuhlassa 6.7.2019

….

Hyvät ystävät, Virpi ja te kaikki täällä Kartanoputiikilla olevat.

Kymmenen vuotta sitten pyysin avajaisissa paikalla olleita sulkemaan silmät ja näkemään kuinka itse Marsalkka Gustav Mannerheimin auto lipui hiekkatietä tänne Leppäniemen kartanoon ja kuinka loppuun asti huoliteltu herrasmies asteli kättelemään kartanon silloista isäntäväkeä Saara ja Paavo Kassaria.

Näiden kymmenen vuoden aikana Kartanoputiikki Punaisen Tuvan unelmasta on tullut enemmän kuin totta. Lehmuskujaa ovat lipuneet sadat linja-autot ja tuhannet henkilöautot. Marskin autoista poiketen jokainen rekisterinumeroltaankin uniikkeja. Ainutlaatuisia myös jokainen Kartanoputiikissa piipahtanut tai nykyisin usein pidempäänkin aikaansa viettänyt vieras. Te olette itseasiassa tehneet tämän paikan.

Virpin johdolla rakas kotikuntamme on saanut ainutlaatuisen ja erittäin suositun vierailukohteen, mutta myös vilkkaan kaupan ja tapahtumapaikan. Virpi on tehnyt totta siitä mitä moni epäili, mutta totta siitä mistä hän itse unelmoi ja mistä haaveili. Kartanoputiikki Punainen Tupa on Virpin kätten jälki ja sydämen tuotos. Ystävät – annetaan Virpille raikuvat aplodit.

Kartanoputiikki on inspiroinut teistä naisista monia näiden kymmenen vuoden aikana. Nytkin useamman päältä voi tunnistaa Kartanoputiikin ihanuuksia.

Onko teistä joku täällä ensimmäistä kertaa? Kuinka moni oli jo avajaisissa kymmenen vuotta sitten? Varoitan teitä ensikertalaisia, tulette tänne yhä uudestaan ja uudestaan. Eikä siinä ole mitään pahaa. Itseasiassa se tekee vain hyvää.

Tänään Kartanoputiikki on siis yksi Lopen suosituimpia vierailukohteita. Tämä on kauppa, mutta myös nähtävyys. Paikka jossa viihdytään ja piipahdetaan kerta toisensa jälkeen.

Oman ison ja tärkeän osan tälle paikalle on tehnyt koko tämän tarinan ajan mukana ollut Leena. Leena Sarvi on antanut monelle vinkkejä. Mutta ennen muuta saanut kukat kukkimaan. Leenalle kuuluu ehdottomasti kiitos myös näistä vuosista, myös tästä juhlapäivästä ja pian alkavasta juhlamuotinäytöksestä. Olet aplodit ja kiitoksesi ansainnut.

Tällaisen paikan luominen ja pyörittäminen ei ole pelkkää juhlaa ja kuplia. Se on kovaa työtä. Myös samaan kartanon pihapiiriin valmistunut Lopen Enduron toiminta, lähtöpaikka, pitävät kartanonväen kiireisenä.

Tiedän, että olette tehneet kaiken aina itseänne säästämättä ja asiakkaitanne, ystäviänne, ajatellen. Siksi tänään Lopen kunnan puolesta haluan teitä kiittää ainutlaatuisesta työstä ja arvokkaasta työstä kotikuntamme hyväksi ja eteen.

Ja Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana itse itselleni ottamin valtuuksin annan teille luvan olla tämän juhlapäivän jälkeen hetken ihan vain Lopen Uupuneita. Nostaa vaikka paljaat varpaat puutarhan keinussa kohti taivasta. Kauaa tiedän, että ette niin malta olla, mutta olkaa edes hetki luvan kanssa Lopen uupuneita.

Kiitokseksi haluan ojentaa Virpi sinulle ja myös Leenalle pullot kuohuvaa. Olette iloiset ja pirteät kuplanne ansainneet.

Näillä sanoilla toivotan Kartanoputiikille onnea ja myös Lopen Endurolle vauhdikkaita seuraavia tulevia vuosia.

Helsingin Sanomat esittelivät aikanaan kaksikkoja otsikolla aina silloin tällöin syntyy kaksikko joka valloittaa suomalaisten sydämet. Osa varmasti sen muistaa. Ja tänään voimme hyvin todeta, että aina silloin tällöin syntyy kaksikko joka valloittaa suomalaisten sydämet. Kartanoputiikki ja Virpi ovat sellaiset.

Onnea!

Kommentit