Presidenttikahvia.

Blogi, tiistaina 07.02.2012

Tänään ti 7.2. järjestämme Riihimäellä Presidenttikahvi-tilaisuuden Niinistö Cafessa klo 18-20. Tervetuloa siis juomaan kahvit uuden presidentin kunniaksi.

Lopella Presidenttikahvia juodaan sitten tulevana torstaina 9.2. klo 16-19 Lopen Niinistö Cafessa.

Olet lämpimästi tervetullut olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä. Koko kansan presidentti tarjoaa.

Aamu alkoi todella aikaisella työmatkalla Helsinkiin. Aikamoinen ruuhka ja luntakin. Perille kuitenkin ehjänä ja turvallisesti kun varasin tupla-ajan aamumatkaan. Ensimmäisenä tänään Kokoomuksen puoluehallituksen kokous Suomalaisella Klubilla ja siellä vielä presidentinvaaleja läpi ja hieman jo tulevaakin.

Nyt eduskunnassa ja kohta Valtiopäivien avajaisjuhlallisuuksiin.

Kello 21.52. Valtiopäivien konsertti Musiikkitalossa sai tänään jäädä. Halusin olla mukana Presidenttikahveilla Riihimäellä ja todellakin kannatti. Moni odottikin minua mukaan ja oli yllättänyt, että laitoin tilaisuuden konsertin edelle. Oli helppo todeta, että tottakai laitoin. Tätä iltaa ja tätä kaikkea on odotettu niin kauan. Riihimäen Niinistö Cafe oli koko kaksituntisen ihan täynnä ja presidenttikahvin kanssa täytekakkua meni valtavasti. Ja mikä hienointa nytkin mukana oli väkeä yli puoluerajojen ja taisi olla jokunen Haavistonkin kannattaja. Ja niinhän sitä pitääkin – nythän on kisa on käyty niin presidenttihän on meidän kaikkien yhteinen. 

Vaikka illan konsertin jätin väliin (mistä muuten minusta voisi ihan hyvin ainakin näinä talouden aikoina luopua) niin tottakai päivän juhallisuuksiin osallistuin. Valtiopäivien avajaiset on sellainen tilaisuus missä pitää ja on kunnia-asia olla paikalla. Väistyvä presidentti Tarja Halonen piti hyvän puheen ja erityisesti arvostin sitä, että hän antoi vahvan tuen vastuulliselle markkinataloudelle. Myös huoli hyvinvointierojen kasvusta on yhteinen. Niin ja hienoa oli myös se, että Halonen korosti Euroopan roolia meidän tärkeimpänä viiteryhmänä niin talouden kuin turvallisuuden näkökulmasta.

Puhemies Eero Heinäluoma sitten avasi vastauspuheenvuorossaan jo oman presidentinvaalikampanjansa. Olisikohan kannattanut nyt edes hetki odottaa. No siitä se kuitenkin alkoi. Vahva poliittinen puheenvuoro ja hyviä teemoja myös siinä. Pidin myönteisenä, että Heinäluoma asettui tukemaan juuri valitun tasavallan presidentin Sauli Niinistön huolta ja työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Arvostin myös suuresti puhemiehen avausta veteraanien suhteen. On hienoa, että nykyisin huoli ja arvostus veteraaneista on yhteistä. Heinäluoma esitti, että nyt pitää olla valmiutta jopa omaan veteraanilakiin jotta jokaiselle veteraanille saadaan turvattua jatkossa vuosittaiset kuntoutukset. Jos lakia ei tule niin toivottavasti viesti oli nyt niin selkeä nykyiselle hallitukselle, että se huolehtii automaattisesti siitä, että veteraanien kuntoutusrahat ovat riittävät tulevinakin vuosina. Eduskunta on jo sen monta kertaa linjannut ja toivottavasti se nyt muistetaan heti ensimmäisenä aina myös ministeriössä kun uusia budjetteja aletaan tehdä. Se on meille kunnia-asia ja velvollisuus.

Hyvät ja vahvat puheenvuorot. Verotuksestakin olen Heinäluoman kanssa samaa mieltä. Me tarvitsemme nyt meitä kaikkia kantamaan vastuuta ja huolta hyvinvointiyhteiskunnasta oman kantokykymme mukaan. On varmasti niin hyvin toimeen tulevien kuin kaikkienkin etu, että maassa ei ole köyhyyttä ja syrjäytyneisyyttä ja jokaisesta pidetään huolta. Siksi varmasti on paikallaan, että pidämme yhdessä huolen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudestakin.

Mutta huomenna jatketaan. Huomenna yksi esitys hallitukselle ja siitä se arki alkaa sitten täydellä teolla. 

Kommentit