Presidentinvaalikiertuetta Hämeessä ja Helsingissä – Esko Seppänen äänestää Sauli Niinistöä

Uutiset, tiistaina 31.01.2012

Kansanedustaja Timo Heinosen tammikuu on mennyt tiukasti presidentinvaalien parissa. Heinonen on kiertänyt Hämettä, mutta myös Uuttamaatta ja Helsinkiäkin ja kuun viimeinenkin päivä vei kampanjakiertueelle. Päivään mahtui myös poliitikan konkareiden Esko Seppäsen (vas.) ja Iiro Viinasen (kok.) uuden kirjan Vasen oikea, oikea vasen, julkistamistilaisuus Helsingissä. Tilaisuudesta nousikin päivän ykkösuutinen.

– Selailin siinä kirjanjulkistamistilaisuudessa kirjaa ja tottakai täytyi kurkata onko miehillä jotain sanottavaa presidentinvaaleista. Aihe herätti mielenkiinnon ja pyysin sitten vielä puheenvuoronkin ja vastaukseksi sain kovan uutisen. Vasemmistoliiton pitkäaikainen vaikuttaja Esko Seppänen kertoi äänestävänsä vaalien toisella kierroksella Sauli Niinistöä, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen ”isännöi” jo toisen Iiro Viinasen kirjan julkaisutilaisuutta eduskunnassa. Pari vuotta sitten samassa paikassa esiteltiin Viinasen henkilökuva.

– Iiro on minun sellainen poliittinen kummisetä. Aikanaan pikkupoikana jaoin Iiron mainoksia ja sitten kun myöhemmin oli minun vuoro ottaa askel valtakunnan politiikkaan niin Iiro oli ensimmäisenä tukemassa ja auttamassa. Ja on sitä tänäpäivänäkin, paljasti Heinonen.

Minerva kustantamon tilaisuudesta Heinonen kiirehti takaisin Hämeeseen ja päivä päättyi Riihimäen Niinistö Cafeeseen yhdessä kokoomuksen varapuheenjohtajan Sampsa Katajan kanssa. Paikalla Riihimäen Cafessa piipahti myös Pahvi-Sauli yhdessä Sanni Grahn-Laasosen kanssa.

– Riihimäelle olisi toki mahtunut lisääkin väkeä, mutta hekä paukkupakkanen hieman jätti nyt väkeä koteihin ja Nelosen tenttikin. Mutta hyvää keskustelua siinä aikaan saatiin, kertoi Timo Heinonen ajaessaan vielä Riihimäeltä kohti kotia.

Timo Heinonen kertoi Riihimäen tilaisuudessa ennen muuta lämmittäneen sen, että nyt mukana kahvilla oli niin perussuomalaisia kuin kristillisdemokraattienkin keskeisiä vaikuttajia. Sauli Niinistö kampanja onkin kerännyt viime päivinä hyvin uusia tukijoita keskustasta, mutta myös siis kaikista muistakin puolueista.

– Tässä itseasiassa piilee se tämän kampanjan ja ehdokkaamme hienous. Hänet tuntee omaksi niin kokoomuslainen kuin vasemmistoliittolainenkin. Ja erityisesti keskustasta ja perussuomalaisista olemme viime päivinä saaneet koko ajan uusia tukijoita presidentintekijöiksi, kiitteli Heinonen.

Heinonen kertoi jatkavansa täysillä aivan vaalituloksen ratkaisuhetkeen asti. Huomenna torstaina on luvassa Päijät-Hämeen kiertuetta ja Heinonen on mukana mm. Lahden kuukausimarkkinoilla kello 11-13. Lahden Niinistö Cafeeseen odotetaan huomenna mukaan myös keskustan kansanedustajaa Sirkka-Liisa Anttilaa.

– Joo huomennakin mennään ns. täysillä. Kampanjapäivä huipentuu sitten Ben Zyskowiczin ja Fatbardhe Hetemajn kanssa Helsingissä Ilmassa MTV3:sen vaalitenttiin mihin meidät kutsuttiin mukaan.

Kommentit