Timo Heinosen mukaan työntekijän kilometrikorvauksia ei voi leikata

Uutiset, maanantaina 30.01.2012

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen tyrmää liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) pohdinnat kilometrikorvausten leikkaamisesta. Heinonen on Kyllösen kanssa eri mieltä siitä, että kilometrikorvauksia käytettäisiin väärin. Heinosen mukaan pitkien etäisyyksien maassa henkilöauton käyttö on usein myös ainoa vaihtoehto.

– On itsestään selvää, että jos työssä joutuu käyttämään omaa autoa niin työnantajan pitää korvata se työntekijälleen. Ei tässä ole mitään epäselvyyttä. Ja korvaushan määritellään vuosittain ja vieläpä niin, että se lasketaan vain keskimääräisten kustannusten perusteella.

– Ja täytyy muistaa, että aika pienellä alueella julkinenliikenne toimii hyvin. Suurimmassa osassa maata sellaista ei käytännössä ole lainkaan. Ja minä ainakin ymmärrän hyvin sen, että monelle työtä tekevälle ja myös perheelle ainoa vaihtoehto on oman auton käyttö niin työmatkoihin, työntekemiseen kuin myös harrastuksiin liikkumiseen, totesi Timo Heinonen.

– Pahaa pelkään, että seuraavaksi ollaan sitten leikkaamassa työmatkavähennyksiä. Nyt kannattaa todellakin olla valppaana ja pidetään huolta, että voimme pitää koko maan asuttuna tulevaisuudessakin ja voimme täällä maallakin tehdä työtä ja asua.

Heinonen on harmissaan siitä, että autoilu nähdään tänä päivänä tietyissä piireissä aina huonona ja pahana. Autonkäyttäjiä ja myös kuljetusalaa syyllistetään Heinosen mukaan kaikesta.

– Mieluumminkin kannattaisi nyt liikenneministerin pohtia sitä miten esimerkiksi kuljetusala turvataan tulevaisuudessakin. Ja toisaalta miten pystymme pitämään koko maan asuttuna. Silloin auto ja usein oma henkilöauto nousee yhdeksi tärkeimmäksi tekijäksi kohtuuhintaisen asumisen rinnalla, linjaa Heinonen.

Kommentit