Potkut on aika vakava paikka.

Blogi, maanantaina 02.09.2013

MTV3 ilmoitti tänään yt-neuvotteluista. Sarkastisesti voisi kysyä, että meinaakohan kanava hoitaa nekin tosi-tv-tyyliin äänestyksellä – siis ”kuka saa potkut”. Minua on jotenkin pitkään ärsyttänyt tämä tosi-tv-kulttuuri missä nauretaan ja tehdään ohjelmaa toisten epäonnistumisista. Ja kyllähän kaiken huippu on ollut juuri MTV3:n oma tv-ohjelma ”potkujen antamiselle” eli DIILI. Siis viestini pointti on, että kun MTV3 on pitkään tehnyt businesstä Diilillä eli ”potkujen antamisella” niin hoitaakohan talo vakavassa paikassa tositilanteenkin näin. Valitettava tilanne ja toivottavasti irtisanomia ei tule.

Minusta jokaiset potkut ovat valitettava paikka. Aina ensin toivoo, että eteenpäin selvittäisiin muunlaisilla ratkaisuilla. Ja on sitten potkut saavia yksi tai kymmenen tai sata niin aina se on henkilökohtaisella tasolla erittäin kova isku – henkilökohtainen ja perheenkin tragedia. Vakava paikka jolla ei soisi tv-ohjelmiakaan tehtävän.

Jotenkin tätä maata muutenkin vaivaa sellainen ilakointi toisten epäonnella ja huonolla menestyksellä. Paljon mieluummin itse katsellen myönteisiä tosi-tv-ohjelmia. Erinomainen esimerkki vaikkapa eilisillan Nelosen uusi The Voice Kids. Mainio ja iloinen formaatti missä tuomarit Elastisen johdolla iloisena ja tsemppihengellä mukana. Samaa voi toki sanoa myös Antti Tuiskusta. Hyviä ja positiivisuuden kautta tehtyjä ohjelmia.

Ja ehkä sellaista positiivistä henkeä voisi olla uutisissakin useamminkin. Ehkä tästä maasta löytyisi myönteisiäkin uutisia jokaiseen illan uutislähetykseen. 

Taas työpäivä pariin. Taas mennään.

Klo 14.45…

Hyvää syntymäpäivää kunnanjohtaja.

Me olemme Lopella olleet kunnanjohtaja-asiassa onnekkaita. Saimme pitkäaikaisen kunnanjohtajamme jäätyä eläkkeelle ensi paljon hakijoita. Ensimmäisenä tehtävää valittu pääsi pian suurempiin saappaisiin kaupunginjohtajaksi, mutta seuraavassakin valinnassa meitä onnisti. Nyt kuntaamme on johtanut reipas ja aikaansaapa Karoliina Viitanen.

Karoliinalle tänään lämpimät syntymäpäiväonnittelut. Vasta 40 vuotta mittariin, mutta takana jo upea ura ja tuloksekas ja hyvä työ kuntamme ykkösenä.

Tänään kävimme Lopen Kokoomuksen ja valtuustoryhmämme kanssa onnittelemassa Karoliina kunnantalolla. Se muuten nimetty aikanaan ensimmäisen kunnanjohtajamme mukaan Olavinlinnaksi. Karoliina on nyt Lopen neljäs kunnanjohtaja ja kerrassaan erinomainen. Tuloksia on syntynyt ja paljon uutta ja ideoitakin. Satoa on siis saatu heti valinnasta lähtien. Näin ollen päätimme viedä hänelle lahjaksi kaksi omenapuuta. Niistä toinen valkeakuulas tulee olemaan kunnanjohtajan puu kunnantalon pihamaalla. Ihastuttamassa siis meitä kaikkia ja tarjoamassa myös satoaan. Ja toisen Karoliina saa sitten perheensä kodin pihaan muistoksi juhlapäivästään.

Visiittimme siis keskeytti Karoliinan työpäivän hetkeksi. Työnmerkeissä siis juhlittiin hetki.

 

Kommentit