Pönttöpäivän pönttömestarina :) – Erälopella nikkaroitiin jälleen kymmeniä yksiöitä paluumuuttajille

Blogi, lauantaina 07.04.2018

Tänään pitkästä aikaa saimme viettää Erälopen Pönttöpäivää kauniissa aurinkoisessa kevätsäässä. Muuttolintuja olikin paljon liikkeellä, kun linnunpönttöjä nikkaroimme ja taisi puolentoistasataa henkeä päivän aikana käydä pönttöjä tekemässä ja hakemassa.

Itse olin jälleen vasaranvarressa koko päivän ja Arttu Valosen kanssa teimmekin monta tavallista pönttöä, mutta myös puukiipijöille erikoispönttöjä ja myös yhdet kerrostalotkin. Kaikki pöntöt kaupaksi ja vielä monia rakennussarjojakin monelle kotiinvietäväksi. Kanta-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys päivää järjestelmässä ja puffettia päivitä perinteen mukaan Lopen Samoojat. Myös maanantaina työnsä Lopella aloittava uusi kunnanjohtajamme Mikko Salmela kävi tekemässä uuden kotitalonsa pihaan puolisonsa kanssa pari pönttöä. Mukavia juttutuokioita monien muidenkin kanssa vasaranvarressa.

Päivän jälkeen veimme vielä Artun ja isomman lapseni kanssa pönttöjä Pekkalaan Loppijärven rantaan. Yksi pöllönpönttö löysi myös paikkansa Rantasuon reunasta ja myös Mummun istuttaman nyt jo suuren kuusikon puukiipijäkin sai uuden kodin. Kaveri muuten vastasi välittömästi kun Arttu sitä puhelimensa puukiipijän kutsuäänellä huhuili. Katsotaan josko jo tänä keväänä uusi yksiö kodiksi kelpaisi.

Pönttöpäivän jälkeen sitten rakkaan kummitytön syntypäivät. Venlasta on kasvanut upea ja ihana ja fiksu nuorinainen ja heillä aivan mahtava kaveriporukka koossa. Hienoja muistoja tehdään näinä aikoina. Venlalla lahjaksi Amor-koru tuomaan onnea ja suojaa elämään. Rakas.

Kommentit