Politiikkaa tuuletettiin Hämeessä ”Ihmisillä paljon sanottavaa ja hyviä ideoita”

Uutiset, tiistaina 04.03.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen kiersi maanantaina Hämeessä osana Kokoomuksen politiikan tuuletustuntikiertuetta. Kierroksella mukana piti olla myös ulkoministeri Ilkka Kanerva. Kanervan kierros jäi kuitenkin flunssan takia väliin ja Heinonen urakoi ohjelman yksin läpi.

– Päätimme aamulla että vedämme ohjelman läpi ja hyvinhän se meni. Hämeenlinnaan saimme puhujaksi valtiosihteeri Teija Tiilikaisen ja itse sitten hoidin mm. Forssan lukion tilaisuuden heti aamulla, kertoi Heinonen ja totesi, että Kanervan kanssa päivä otetaan uusiksi heti kun ministeri on jälleen kunnossa ja kalentereista löytyy tilaa.

Häme-päivä alkoi Forssan lyseolta, jossa lukion 300 oppilasta ja muuta asiasta kiinnostunutta kuuntelivat nuoren kansaedustajan esitelmää kansanedustajan työstä, hallitusohjelmasta ja ajankohtaisista asioista. Alkuperäinen aihe, ulkopolitiikka, jäi Ilkka Kanervan poissaolon vuoksi vähemmälle, mutta keskustelua syntyi ja kuuntelijoilla riitti kysymyksiä myös kansanedustajalle.

– Erittäin mukava tilaisuus ja valveutuneita nuoria. Keskustelussa esillä luonnollisesti mm. opiskelijoiden asiat, ammattikorkeakoulut ja myös ulkopolitiikka. Aika meni siivellä.

Päivä jatkui Hämeenlinnan lyseolla ikäihmisten lounaalla. Hämeenlinnan kokoomuslaiset esittelivät kokeilua, jossa ikäihmisille on tarjottu mahdollisuus käydä ruokailemassa lyseon kouluruokalassa ja järjestely on otettu kiitollisuudella vastaan. Tämän jälkeen ulkoministerin poliittinen valtiosihteeri Teija Tiilikainen puhui Paasikivi-seuran tilaisuudessa Raatihuoneella ulkoministerin estyttyä. Tiilikainen piti kattavan esityksen Suomen ulkopolitiikan painopisteistä ja nykytilanteesta. Keskustelussa pintaan nousivat odotetusti niin NATO-operaatiot kuin muut ajankohtaiset ulkopoliittiset kysymykset.

– Paasikiviseuran puheenjohtaja totesi, että ei taida koskaan aiemmin tällaista väkimäärää olla paikalla ollut. Nyt Raatihuoneelle tuotiin lisää tuoleja että kaikki mahtuivat istumaan, kertoi Heinonen.

Hämeenlinnan torilla järjestetyllä politiikan tuuletustunnilla keskustelu kävi myös vilkkaana ja kansanedustajat Jari Koskinen ja Timo Heinonen, sekä alueen kokoomusvaikuttajat olivat tyytyväisiä tapahtuman antiin. Kokoomuksen tarjoamat makkarat, kahvi ja kuuntelevat korvat tekivät kauppansa niin ohikulkijoille kuin varta vasten paikalle saapuneille kansalaisille.

Politiikkaa tuuletettiin myöhemmin vielä myös Riihimäen Graniitinaukiolla, jossa tarjolla oli kahvia, pullaa ja keskustelua. Paikalla olivat niin ikään kansanedustaja Timo Heinonen, sekä yllätysvieraana saapunut Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen. Tujunen kannusti paikallisia poliitikkoja kunnallisvaalikampanjointiin ja kuuntelemiseen ja pääsi samalla myös todistamaan ainakin yhden uuden jäsenen liittymistä kokoomukseen.

– Kyllä päivä jälleen tarpeellisuutensa osoitti. Ihmisillä oli paljon sanottavaa ja kysyttävää ja ideoitakin. Tällainen toiminta on hieman uutta Suomessa että vaalien välilläkin ollaan kiinnostuneita ihmisten mielipiteistä ja varmaan juuri siksi vastaanotto on ollut näin hyvää. Jatkamme samaan malliin ja lisää näistä tilaisuuksita löytyy mm. netistä kokoomuskuuntelee.fi sivuilta.

Kommentit