Kannatus jatkaa kasvua Kokoomus edelleen omilla prosenttiluvuillaan

Uutiset, lauantaina 01.03.2008

Taloustutkimuksen Ylen uutisille tekemä puolueiden kannatusmittaus kertoo kokoomuksen jatkavan edelleen maamme suosituimpana puolueena ja kannatuksen jopa vahvistuneen kuukaudentakaisesta. Tällä hetkellä kokoomusta kannattaa 23,2 suomalaisista. Tämä on 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisessä mittauksessa.

Mielenkiintoisin uutinen tuoreimmassa kannatusmittauksessa on kuitenkin se, että SDP on ohittanut nyt keskustan ja noussut maan toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. SDP:tä kannattaa nyt 22,5 prosenttia vastaajista, kun Keskustan kannatus notkahti selvästi kuukauden takaisesta ja on nyt 22 prosenttia.

– Mielenkiintoinen tulos. Varmasti tässä näkyy demarien saama valtaisa julkisuus puheenjohtajapelin alusta, mutta ei varmaan sitten vielä se, että peli on saamassa jo omienkin kannattajien mielestä farssin piirteitä, totesi kansanedustaja Timo Heinonen. Heinonen uskoi myös keskustan sisäpolitiikan näkyvän tutkimuksessa. Tällä hän viittasi kaksilla rattailla ajeluun ja puoluejohtaja ja pääministeri Matti Vanhasen ja puoluesihteeri Jarmo Korhosen nokitteluun ja erilinjaisuuteen.

– Varmasti myös Kemijärvi-tapaus näkyy näissä luvuissa. Olen tyytyväinen, että ei meillä laskevasti. Itse uskoinkin, että ei demarien puheet omistajapolitiikan linjanmuutoksesta voi mennä läpi, kun linja on ollut sama ja muuttumaton ja paljon myös julkisuudessa myös demariministerien aikaan. On hyvä, että ministerimme pysyivät pitkän linja takana eivätkä hermoilleet välikysymyspaineessa. Tästä kiitokset tällä kertaa Jyri Häkämiehelle, lisäsi Heinonen.

Muista hallituspuolueista RKP:n kannatus on laskenut hieman ja on nyt tasan neljä. Vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannatus on lähes ennallaan ja vain Kristillisdemokraattien alamäki jatkuu selkeämmin. Kristillisdemokraattien suosio on laskenut 0,4 prosenttiyksikköä ja tämän myötä myös perussuomalaiset ovat ohittaneet KD:t puoluekanntuksessa ja nousseet nyt kuudenneksi suosituimmaksi puolueeksi.

Taloustutkimus haastatteli 3437:ää 18 – 79-vuotiasta suomalaista. Puoluekantansa ilmoitti 2447 eli 71,2 prosenttia haastatelluista.

Kommentit