Ministeri Paula Risikko tekee tilaa Kokoomuksen puoluejohdossa – myös Jari Koskinen ilmoittanut luopuvansa

Uutiset, perjantaina 29.02.2008

Kokoomuksen kolmesta varapuheenjohtajan paikasta on nyt jo avoinna kaksi, kun Jari Koskisen jälkeen myös ministeri Paula Risikon kertoi tekevänsä tilaa puoluejohdossa ministeritehtävänsä takia. Kolmannen varapuheenjohtajana europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan jatkohaluista ei ole vielä tietoa. Paula Risikon luopumisesta kertoi perjantaina Nykypäivä.

Risikko jätti on menneenä syksynä Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajuuden. Uudeksi Naisten Liiton puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Henna Virkkunen.

– Mielenkiinnolla odotan Hennan (Virkkusen) ilmoittautumista myös varapuheenjohtajapeliin. Uskon, että hänellä on loistavat mahdollisuudet johtonelikkoomme ja tiedän, että annettavaa hänellä on siinä ryhmässä ehdottomasti, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Kansanedustajista vasta Harri Jaskari ja Arto Satonen ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa varapuheenjohtajuuksiin. Lisää nimiä eduskuntaryhmästä kuitenkin odotetaan vielä.

– Uskon, että nimiä tulee lisää ja tiedänkin, että tulee. Uudistuminen tekee hyvää puheenjohtajistossamme ja ymmärrän hyvin, että ministerit tekevät tilaa näillä keskeisillä paikoilla.

– Oma nimenikin on ollut keskusteluissa esillä ja yhteydenottoja on tullut – sanoisinko yllättävänkin paljon. Otetaan siihen nyt sitten kantaa ajallaan, totesi Heinonen.

Kommentit