Politiikan Värisuorat nyt myös Netti-tv:ssä

Blogi, keskiviikkona 25.02.2015

Eilen julkaistiin ensimmäinen netti-tv-versio Politiikan Värisuorasta. Jo viime eduskuntakaudella alkanut Politiikan Värisuora kiertueemme on jatkunut tällä vaalikaudella Tarja Filatovin ja Aino-Kaisa Pekosen kanssa joka vuosi. Idea on siis ollut sellainen, että olemme tavattavissa vaalien välilläkin ja tulemme kyselytunneille paikallisiin kahviloihin ja keskustelemme niistä aiheista mitkä paikallaolijoita kiinnostaa. Kyselytunti-idealla siis Politiikan Värisuorat ovat toimineet.

Viime vuonna syntyi idea ja tuli toive, että voisiko näitä keskusteluja seurata myös netissä. Ideaa pohdimme ja suunnittelimme ja näin syntyi netti-tv:n Politiikan Värisuorat. Ostimme Hyrian opiskelijoilta tv-tuotannon ja he saivat hyvän aidon tv-työkokemuksen ja pyysimme isännäksi Ylen Radio Hämeen entisen päätoimittajan Pertti Lampisen. Kuusi jaksoa on nyt kevään aikana tarkoitus julkaista netissä ja ensimmäinen tuli jakoon eilen.

Kurkatkaapa ensimmäinen jakso täältä: Politiikan Värisuora Netti-tv ENSIMMÄINEN JAKSO.

Mielelläni otan palautetta vastaan niin netti-tv-jutustamme yleensä kuin totta kai mielipiteistänikin. Keskustelu siis aiheesta voi hyvin jatkua täällä blogissani tuolla alhaalla keskustelu-osan kautta tai sitten netissä Facebookin puolellakin.

Nyt aamukahvit ja töitä kohden. Ympäristövaliokunnalla aloitamme tämän keskiviikon ja soteakin tähänkin päivään mahtuu.

….

Kello 21.28 ja kotona. Tänään hieman pääsärky kiusannut koko päivän, mutta hyvin sitä jaksettiin senkin kanssa. Ympäristövaliokunnan jälkeen jatkoi puolustusvaliokunnassa Irakin koulutusoperaation asiantuntijakuulemisen parissa. Itse olen sitä mieltä, että ISIL:n vastaisessa ”taistelussa” meidän tulee tällaisen koulutustoiminnan kautta olla mukana, mutta nyt tässä operaatiossa on liian paljon avoimia kysymyksiä. Nostin jo istunnossa esille ja tänään valiokunnassakin huoleni sotilaittemme omaturvasta ja voimankäyttöoikeuksista. Niissä nyt niin paljon avoimia kysymyksiä, että itse en näillä tiedoilla lähettäisi yhtään naistamme tai miestä sinne. Meidän tulee saada itse määritellä mm. kalusto mitä käytämme eikä sellaisia voi määritellä meidän puolesta kukaan muu ja toisaalta nämä pitää olla selvillä yksiselitteisesti ennen kuin matkaan lähdetään. Olen aiheesta puhunut myös puolustusministerimme kanssa ja olen vakuuttunut, että vaikka eduskunta nyt antaakin suostumuksensa periaatteellisella tasolla tähän tehtävään niin lopullinen ratkaisu tehdään sen pohjalta kuinka nämä esillenostamani asiat saadaan ratkaistua ja kuntoon.

Iltapäivällä vielä ulkoasiainvaliokunta ja sitten täysistunto missä käsittelyssä mm. meidän ympäristövaliokunnassa valmisteleman mietintö ilmastolaista. Tämä malli oli nyt laajasti hyväksyttävissä kun se ei tuo teollisuudelle, yrityksille, maataloudelle eikä yksittäisille kansalaisillekaan lisää velvoitteita. Laki siis kokoaa vaan yhteen muualla jo sovittuja ja linjattuja päätöksiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Erikoinen asia eduskunnassa on tänään ollut tämä sote-hiljaisuus. On erikoista, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan tekemään esitystä ei julkisteta vaan yhtä maamme suurinta uudistusta valmistellaan valiokunnassa salassa. Toivottavasti nyt malli saadaan julki ja julkiseen keskusteluun ja voi olla tarpeen, että se myös menee kuntiinkin lausuntokierrokselle jos ja kun se aiemmista poikkeaa merkittävästi. En osaa sanoa kun asia on salattu. Toivottavasti huomenna saamme esityksen sotesta ja sen rahoituksesta myös julkiseen keskusteluun.

Tagit: ISIL, sote,

Kommentit