Politiikan Värisuorat kasvattavat suosiotaan – Pian jo 10 vuotta kierretty yli puoluerajojen vaalipiiriä

Uutiset, tiistaina 10.04.2018

Politiikan Värisuora -kiertue jatkui jälleen huhtikuussa. Kansanedustajat Tarja Filatov (sd), Aino-Kaisa Pekonen (vas) ja Timo Heinonen (kok) kiersivät maakuntapäivänään Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen ja kaikille avoimet kansanedustajien kyselytunnit keräsivätkin kivasti väkeä kahvikupin ääreen.

-Hämeenlinnassa olimme jo puolenpäivän aikaan ja siellä oli hieman vähemmän väkeä liikkeellä, mutta Forssassa sitten olikin jo reilu 60 henkeä mukana ja Riihimäellä aikalailla saman verran, kertoi Timo Heinonen kiertuepäivästä.

Kaikissa kolmessa Politiikan Värisuorassa pääkeskustelun aiheena oli tällä kertaa sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus. Sotesta puhuttiin niin valtakunnantason suurena uudistuksena kuin myös hämäläisenä uudistuksena. Kaikki kolme kansanedustajaa kertoivat tekevänsä Hämeessä kaiken, että malli saadaan toimimaan omassa maakunnassa mahdollisimman hyvin. Oppositiota edustavat Filatov ja Pekonen kuitenkin kertoivat, että eduskunnassa heidän tavoitteensa on kuitenkin edelleen kaataa uudistus nyt esitetyssä muodossa.

-Minä en uudistusta enää kaataisi. Tätä on tehty yli 10 vuotta ja etsitty erilaisia toteutusmalleja jotka tähän asti ovat yksi toisensa jälkeen kaatuneet mm. perustuslakiin. Nyt käsittelyssä on malli mikä näyttäisi täyttävän myös perustuslain ehdot ja siksi nyt pitää edetä. Meidän tulee uudistaa sote ja saada lääkäripalvelut nykyistä tasavertaisemmiksi ja yhtenäisemmiksi ihmisten asuinpaikasta ja tulotasosta riippumatta, totesi Heinonen Riihimäen tilaisuuden jälkeen.

Heinonen muistutti, että nyt lääkärijonossa jopa kuukauden vastaanotolle pääsyä odottavat pienituloiset mm. työttömät, monet eläkeläiset ja lukuisat lapsiperheet. Valinnanvapaus ja ohituskaista lääkärille toimii heillä joilla on varaa maksaa tai jotka ovat työterveyshuollon piirissä.

-Nyt siis valinnanvapaus on vain harvojen etuoikeus. Soten myötä Kokoomuksen vaatimuksesta haluamme tehdä lääkärin valinnnavapaudesta jokaisen suomalaisen perusoikeuden, kiteytti Heinosen Soten suurta muutosta.

Kolmessa kaupungissa tällä kertaa järjestetyissä Politiikan Värisuorissa keskusteluttivat myös valtion talous ja valtionvelka ja myös aktiivimalli vaikutukset. Aktiivimallia ollaankin täydentämässä tämän viikon budjettiriihessä ja varmistamassa näin, että kaikkialla työttömillä on mahdollisuus täyttää aktiivisuusvaatimukset. Ensimmäisen kolmen kuukauden seurantajakso on osoittanut kuitenkin jo sen, että yli puolet työttömistä ovat aktivoituneet uudistuksen myötä.

-TE-keskukset ovat kertoneet, että monet työttömät ovat aktivoituneet. Siis sellaiset työttömät jotka ennen aktiivimallia ovat olleet palveluiden ulkopuolella.

Politiikan Värisuoria on järjestetty Hämeessä jo lähes 10 vuoden ajan. Viime vuosina mukana ovat olleet tämä tuttu trio Filatov, Pekonen ja Heinonen.

-Pyyntöjä on tullut ympäri vaalipiirin. Yritämme viimeistään syksyyn saada Politiikan Värisuora kierroksen Päijät-Hämeeseen ja myös Kanta-Hämeen puolelta on tullut toiveita myös pienemmistä kunnista. Katsotaan mitä kaikkea saamme kalentereihimme mahtumaan, totesi Heinonen.

Kansanedustaja Timo Heinonen järjestää lisäksi yksin Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltoja. Seuraava nuortenilta järjestetään tänään tiistaina 10.4.2018 Hämeenlinnassa yhdessä Hämeenlinnan Kokoomusnuorten kanssa. Vastaavia tilaisuuksia ollaan järjestämässä myös Hausjärvelle ja Forssaan.

-Tämä konsepti on toiminut kivasti ja mielelläni näitä Pizzaa ja Politiikkaa -iltoja myös teen eli ei muuta kuin kutsuja tulemaan tai yhteydenottoja niin kehitellään lisää.

Kommentit