Neea Simovaaran TET-päivät eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 06.04.2018

Olen Neea Simovaara, 18-vuotias Riihimäen lukion toisen vuoden opiskelija. Eduskunta tuntui itselleni oikealta ja sopivalta TET-paikalta, ja olisin viihtynyt täällä paljon pidempään kuin kolme päivää. Tunnen Timon sekä Deryan entuudesta, ja on ollut ihanaa työskennellä heidän kanssaan nämä päivät. Olen aktiivisesti mukana politiikassa Riihimäellä sekä Hämeen piirin alueella, joten eduskunta avasi silmiäni mahdollisuudesta työskennellä täällä. En kuitenkaan osaa vielä sanoa, olisiko eduskunta tulevaisuudessa ihannetyöpaikkani, vaikka tällä hetkellä siltä se vähän vaikuttaakin.

TET-päiväni syvensi tietojani ja taitojani koskien  eduskunnan toimintaa. Kansanedustajien kalenterit ovat täydemmät kuin olen osannut kuvitellakaan. Päivittäessäni Timon kalenteria tajusin työn hektisyyden, mutta tietynlaisen omakohtaisen vapauden. On ollut myös mielenkiintoista seurata täysistuntoja ja kyselytunteja paikanpäällä, tosin olen ollut myös aikaisemmin eduskunnassa käymässä ja päässyt seuraamaan kyselytunteja, mutta nyt minulla on ollut jo taustatietoa aiheista. Lisäksi kokemuksestani jää varmasti ikimuistoinen erilaisten keskustelujen myötä; haastattelin Timoa Ajankohtaisessa vartissa, olin vieraana Timon Eduskunta Facebook Live -lähetyksessä sekä sain osallistua Hämeen piirin Lukiolaisten Liiton edustajien tapaamiseen. Kaikissa näissä sain tietoa ajankohtaisista asioista, jotka vaikuttavat konkreettisesti minunkin elämääni.

Kirjoittaessani tätä maistan vieläkin suussani puolukkaisen Agricola-leivoksen maun. Piplia tarjosi tänään eduskunnassa leivoksia, jotka symboloivat lukutaitotyötä ja muistuttavat suomalaisia maailmanlaajuisen lukutyön merkityksestä.

Peruskoulussa olin TET:ssä urheiluvälineliikkeessa, ja monet ystäväni päätyivät kolmeksi päiväksi näin lukiossa vastaavanlaisiin työtehtäviin. Itse kuitenkin halusin oppia lisää ja syventää tietojani yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa, joten eduskunta on ollut minulle täydellinen TET-paikka!

Hyvää loppukevättä,

Neea Simovaara

Kommentit