Politiikan Värisuorat jatkuvat tänänkin vuonna – Politiikka on yhteistyötä yli puoluerajojenkin

Blogi, torstaina 21.03.2019

En tarkkaan muista minä vuonna tämän sarjan aloitimme. Olisiko jo 10 vuotta siitä? Lähelle ainakin. Kyse siis Politiikan Värisuora -keskusteluista. Näitä olemme tehneet tänne asti Aino-Kaisa Pekosen ja Tarja Filatovin kanssa ja nimenomaan joka vuosi eli ei vain vaalien alla vaan myös vaalien välilläkin.

Nytkin kierrämme Hämettä triollamme ja niin, että paikalle tulevat saavat päättää mistä puhutaan ja haastaa ja kysyä. Tänään kiertueemme alkoi Hämeenlinnasta Saaristenkadulta Kahvila Kulmasta ja sitten menimme Janakkalan Turengin Laurellille ja kolmen kysely- ja keskustelutunnin kierros päättyi sitten Riihimäen Laurellille illansuussa.

Tänään keskusteluun nousi monet aiheet ja teemat. Kun samassa keskustelussa mukana minä ainoana hallituspuolueen edustajana ja kaksi osaavaa tekijää opposition äänenä niin siinä sai Heinonen olla ihan tiukkana ja tosissaan. Keskustelussa mm. sosiaali- ja terveydenhoito, vanhustenhoito, turvallisuus ja laajasti myös koulutus, talous, työ ja työllisyyskin.

Sotessa on nyt mielenkiintoinen tilanne. Me emme kokoomuksessa halua uusia veroja ja lisäveroja maakuntaverotuksen kautta ja tätä näyttää vasemmistopuolueet kannattavan ja me emme myöskään halua uutta hallinnontasoa ja hallintohimmeleitä enää. Niihinkin tämä nyt tällä vaalikaudella yritetty sote-maku-uudistus juuri kaatui. Nyt meistä on järkevin keskittyä ihmisten kokoisiin asioihin ja laittaa ensin kuntoon se mikä on rikki eli varmistaa lääkäriin pääsy ja hyvä hoito ja hoiva myös vanhustenhoitoon. Tämä kaikki voidaan tehdä kuntapohjaisesti ja näyttikin siltä, että myös seutukaupungeista tälle mallille löytyy nyt tukea. Kunnissa ja kaupungeissa tiedetään parhaiten mitä ja miten hoito ja hoiva kannattaa tehdä ja järjestää ja tärkeintä on nyt huolehtia, että palvelut eivät keskity vain keskuskaupunkeihin vaan saadaan lääkärit myös maalaiskuntiin jne.

Ammattikouluihin itse kaipaan nyt ennen muuta lähiopetustakuuta eli varmistusta siitä, että jokainen nuori saa tarvitsemansa opin itse koulussa ennen työpaikoille siirtymistä. Ja peruskoulussa ja varhaiskasvatuksessakin tarvitsemme nyt ryhtiliikettä ja tässä minusta avainasemassa se, että saamme ryhmäkoot sellaisiksi, että oppiminen ja myös opettaminen niissä onnistuu. Itse rajaisin ryhmäkokoja sen mukaan millainen ryhmä on eli kuinka moni esimerkiksi ryhmässä tarvitsee erityistätukea jne. Tästä tulisi hyvä ja toimiva malli niin varhaiskasvatukseen päiväkoteihin kuin kouluihinkin.

Turvallisuus myös puhuttaa ja olen kyllä itse sitä mieltä, että nyt tarvitsemme lisää myös poliiseja näkymään arjessa ja hoitamaan arjen turvallisuuden tekoja. Parisataa lisäpoliisia vuodessa neljän viiden vuoden aikana nostaisi poliisien määrän sinne mitä turvallisuustilanteemme nyt vaatii eli noin 8000. Ja onhan se niin, että ei liikennevalvontaa voida hoitaa peltipoliisein vaan tarvitaan vanhaa hyvää liikkuvan poliisin tehtävää hoitamaan lisää poliiseja. Turvallisuus on paljon muutakin ja tässä tärkeässä roolissa myös Suojelupoliisi ja riittävät oikeudet ja mahdollisuudet hoitaa vaativaa tehtävää eikä pidä unohtaa ulkoistakaan turvallisuutta eli Puolustusvoimien toiminta pitää myös varmistaa ja vahvistaa kuntoon.

Päivään mahtui myös vierailu Hämeenlinna  Poliisilaitoksella. Saimme hyvän katsauksen poliisin tämän hetken tilanteeseen ja mm. Hämeen huume-, jengi- ja seksuaalirikollisuuden tilanteeseen. Kiitos vielä polisiaseman väelle erittäin  antoisasta vierailusta. Vahvisti vain käsitystäni ja tavoitettani, että tarvitsemme lisää poliiseja.

Onnistunut päivä ja iso kiitos Tarjalle ja Aino-Kaisalle ja teille kaikille jotka tänäänkin paikalle eli Politiikan Värisuoriin tulitte. Homma jatkuu!

Hieman tunnelmia vielä Riihimäen Politiikan Värisuorasta. Nelisenkymmentä henkeä ja puolitoistatuntia vilkasta keskustelua.

Kommentit