Millaisilla teemoilla eduskuntavaaleihin? Alexis Vartiainen haastattelee…

Blogi, keskiviikkona 20.03.2019

Kolmas kauteni eduskunnassa lähestyy nyt loppuaan. Uutta kautta kohden katsellaan ja olen täynnä intoa ja tarmoa sitä ajatellen. Olen antanut vaalilupauksen minkä mukaan lupaan tehdä jatkossakin aina parhaani. Kärkinä kampanjassani tulee olemaan talous, yrittäjyys ja työllisyys, perheiden asiat, koulutus ja osaaminen sekä turvallisuus. Alexis Vartiainen teki videon missä hieman käymme läpi ajatuksiani tulevasta.

Välittävä Suomi

Minulle koulutus ja osaaminen ovat tärkeitä – nämä ovat menestyksemme vetureita. Kaikki lähtee varhaiskasvatuksesta, johon tulee kaikilla lapsilla olla yhtäläiset oikeudet. Maksuton esiopetus pitää alkaa jo 5-vuotiaana. Peruskoulun, lukion ja ammattikoulun puolella olen eniten huolestunut resursseista. Opettajien pitää voida keskittyä opettamiseen ja lapsien oppimiseen. Tämä pitää varmistaa kuten myös ammattikoululaisen oikeus riittävään määrään lähiopetusta.

Sosiaali- ja terveyspalvelut pitää saada kuntoon. Lääkäriin tulee päästä jonottamatta, asuit sitten missäpäin Suomea tahansa. Vanhustenhoitoomme tarvitaan lisää hoitajia, mutta myös enemmän valvontaa.

Kannustava ja yrittävä Suomi

Huolehditaan siitä, että kaikki päätökset tukevat taloutta ja työllisyyttä niin että työllisyysaste saadaan nostettua 75 %:iin. Kevennetään työn ja yrittämisen verotusta ja lisätään työmarkkinoiden joustoa. Haluan, että turhaa sääntelyä puretaan edelleen – annetaan lupa ja mahdollisuus tehdä. Luotetaan suomalaisiin työntekijöihin ja yrittäjiin ja annetaan heille mahdollisuus sopia paikallisesti siitä, mikä on paras tapa tehdä työtä ja työllistää.
Turvalllisuus on fakta, mutta myös tunne.
Uskottavasta maanpuolustuksesta on huolehdittava aina. Tämän kulmakiviä ovat laadukas varusmieskoulutus ja osaava reservi. Tämä tarkoittaa myös riittäviä voimavaroja niin maa-, meri- kuin ilmavoimillekin, mutta myös kyberpuolustukseen.

Arjen turvallisuus on sitä, että kaduilla uskaltaa jokainen liikkua ja olla varma siitä, että apua on saatavilla. Palo- ja pelastustoimi tulee olla saavutettavissa koko maassa. Poliisin voimavarat pitää olla sillä tasolla, että työtä on mahdollista tehdä kaupungeissa, maaseudulla ja liikenteessä. Tämä vaatii paitsi resursseja, myös tekijöitä – koulutusta tulee lisätä ja poliisien määrä nostaa 8000:een.

Maalaisjärjen ilmastopolitiikkaa

Toimitaan tässäkin kieltojen sijaan kannustimin. Asetetaan rima ja annetaan esimerkiksi auto- ja polttoaineteollisuuden etsiä keinot siihen pääsemiseksi. Autovero kannattaa poistaa ja uudistaa näin autokantamme vähäpäästöiseksi. Kiellon olen kuitenkin valmis laittamaan mustalle kivihiilen poltolle. Näytetään suuntaan, mutta ei rangaista kohtuuttomasti.

Maakunnan mies, valtakunnan vaikuttaja:

-Päärata ja Keravalta lähtevä lentorata Kanta- ja Päijät-Hämeen kannalta tärkeitä
-Hämeen tieverkko tarvitsee jatkossakin vahvan puolustajan ja tekijän
-Korkeakoulujen toimintaa Kanta- ja Päijät-Hämeessä vahvistettava
-Laajoilla verkostoilla valtakunnan tasolla, mutta myös ylipuoluerajat ylittävällä yhteistyöllä tehdään jatkossakin tuloksia.

Lupaan jatkaa työtäni

…suomalaisen ruuantuotannon hyväksi
…autoilun turvaamiseksi Suomessa huomennakin
…tiestön ylläpidon ja tason parantamiseksi
…rikollisuuden vähentämiseksi ja rangaistusten tiukentamiseksi
…koulurauhan turvaamiseksi ja koulukiusaamisen kitkemiseksi
…urheilun ja liikunnan edistämiseksi
…ja suomalaisen kauniin luonnon turvaamiseksi myös tuleville polvillemme

Tämän kaiken voimme tehdä yhteistyöllä ja yhdessä.

Uusi päivä jälleen käyntiin. Tänään suuri Seutukaupunkiseminaari ja sen puoluepaneeli Riihimäellä ja myös Riihimäen Rotary-klubille menen puhumaan. Ja mahtuu päivään myös ammatillistakoulutusta ja paljon muutakin. Nyt mennään kellon ympäri, sanoi Ben!

Kello 14.10 ja lounasta. Tänään aamukahvien jälkeen aamupäivällä iso valtakunnallinen Seutukaupunkiseminaari Riihimäen Lukiolla. Oli ilo saada edustaa kokoomusta tässä semmassa ja tuoda esille meidän tavoitteita liittyen kaupunkipolitiikkaan, mutta myös seutukaupunkeihin ja niitä ympäröivään maaseutuun. Nostin ehdottomaksi menestyksen kulmakiveksi saavutettavuuden ja liikkumisen ja tässä meidän alueella tietenkin pääradan lisäraiteet, mutta myös poikittaisliikenteen kuntoon saaminen. On myös tärkeää panostaa tietoliikenneyhteyksiin niin, että asuminen on mahdollista ja myös työntekokin vaikka se varsinainen fyysinen työpaikka olisikin vaikka sitten siellä kehä kolmosen sisällä. Pitää siis luoda edellytykset paikasta riippumattoman työntekemiseen koko Suomessa.

Myös osaavan työvoiman saanti on tärkeää ja niin kuin seminaarissa totesin niin parasta perhepolitiikkaa on huolehtia, että peruspalvelut on kunnossa päivähoidosta, peruskouluun ja lukioon ja terveydenhoitoon asti. Tässä muuten tärkeässä roolissa myös kyläkoulut ja maaseutulukiot ja niiden elinolot on tärkeää turvata myös huomenna.

Seutukaupunkiseminaarista sitten jatkoin Riihimäen Rotareiden viikko kokoukseen ja siellä puolentunnin puheenvuoro politiikan ajankohtaisista aiheista mm. taloudesta, työllisyydestä, lääkäripalveluista, vanhustenhoidosta ja turvallisuudesta. Mukava tilaisuus ja voi sanoa, että melkeinpä ystävien kesken. Niin monessa olen näidenkin naisten ja miesten kanssa saanut töitä ja muutakin tehdä näiden vuosien varrella.

Nyt istun Riihimäen Kokoomuskahvilalla. Kahvi tekee kauppansa ja juttukavereita on piipahtanut. Tänään puhuttanut mm. matkailu ja matkailuautoilu, ravintolayrittäjyys ja myös rakentamisen laatu ja valvonta.

Saimme tänne myös lisää Heinonen 2019 -paitoja ja huppareita ja tarjolla myös muita kampanjamme juttuja. Heinosen Hunajaa ja Lähikauraryynejäkin. Olen tänään itse paikalla klo 16 asti eli tervetuloa!

Kello 21.16 ja juuri kotiin. Ehdin lukemaan iltasadun lapsilleni. Isälle tärkeää! Lapset.

Kotimatkalla sain myös upean uutisen. Rakas ystäväni Tiina ryhtyi tänään kotitilansa Pelto-Seppälän emännäksi yhdessä veljensä Tommin kanssa. Onnea Tiina ja Tommi! Tilan 11. sukupolvi ja pian 300-vuotisjuhlat! Hyvää Suomesta! Hyvää Hunsalasta. ❤️🐂

Tänään ehdin vielä Riihimäen Kokoomuskahvilalta Hämeenlinnan kahvilan avajaisii ja vielä HyRian ja OAJ:n vaali-iltaan. Ammattikoulu tarvitsee nyt panostuksia ja luvan tehdä.

Huomenna sitten Politiikan Värisuora. Aino-Kaisan ja Tarjan kanssa kierrämme Kanta-Hämettä.

 

Kommentit