Politiikan Värisuora tänään Riihimäellä.

Blogi, keskiviikkona 11.12.2013

Tänään illalla jatkamme SDP:n Tarja Filatovin ja vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekosen kanssa tämän loppuvuoden Värisuora -keskustelukiertuettamme. Viimeksi tilaisuutemme veti täyden tuvan Forssassa ja hyvin väkeä myös Hämeenlinnassa ja sitten tänään vuorossa on Riihimäki. Riihimäen Värisuora tänään kello 17-18 Laurellin konditoriokahvilassa. Tarjolla siis keskustelua ja joulutorttukahvit. Paikalle voi tulla kysymään, haastamaan ja kertomaan oman mielipiteensä tai sitten vain kuuntelemaan mitä mitä erilaisemmista asioista ollaan mieltä puoluekentä eri laidoilla. Tervetuloa siis mukaan!

Mutta ennen iltaa vielä luvassa puolustusvaliokunta ja ympäristövaliokuntakin ja mielenkiintoinen pääministeri Jyrki Kataisen tiedonanto rakenneuudistuspaketista iltapäivän täysistunnossa. 

Kello 21.56 ja tässä jatkan politiikan parissa. Ylen Vaalien välissä -keskustelu käynnissä. Ihan hyvää keskustelua ja tuntuu siltä, että keskustan Juha Sipilä on entistä vahvemmin hallituksen linjalla. Hieman tuntuu siltä, että hän pelaa niin sanotusti nolla-nollaa eli ei yritä maaleja. Ei siis sano mitään niin ei tee virheitäkään. Tyytyväinen täytyy olla siihen, että vastuunkantoa löytyy hyvin eri puolueista ja oikeastaan vain perussuomalaiset jatkavat slogan ja sanakikkailu -linjallaan. No katsotaan mitä loppu ohjelma tuo.

Tänään eduskunnassa vauhdikas päivä. Saimme aamusta ympäristövaliokunnasta valmiiksi jätelain korjausesityksen (ensimmäisen niistä) ja myös rakennuvalvonnan pätevyysasian. Tiukensimme esitystä niin, että nykyisten tekijöiden pätevyydet säilyvät jatkossakin. Tämä oli iso kysymys meidän käsittelyssä ja nyt siihen onneksi lopulta löytyi ratkaisu. Valiokuntien jälkeen sain vieraakseni päiväkahville Hausjärven, Lopen ja Riihimäen Sotainvalidien puheenjohtajat Kalervo Viitasen johdolla. Erinomaisen hyvä työpalaveri heidän kanssaan ja asiaakin jo eteenpäin. Palaan siihen huomenna. 

Ja sitten iltapäivä istunnossa hallituksen rakennepaketin kanssa. Samaa keskustelua siis salissa kuin nyt tv:ssäkin. Eniten ehkä hämmästen sitä, että keskustan ja perussuomalaisten vaatimus on edelleen lisätä maassamme ikäihmisten ja vanhusten laitoshoitoa. En ymmärrä miksi sellaiseen suuntaan haluttaisiin vanhusten hoivaa viedä. Itse annan kyllä täyden tuen sille, että vanhustenhoidossa laitetaan kuntoon lisäpanostuksilla kotihoito, kotisairaanhoito, palveluasuminen ja omaishoitokin. Niin, että ketään ei ns. turhaan makuuteta vuodeosastolla. Kyllä ensi sijainen paikka pitää olla mahdollisimman pitkään oma koti ja sinne viedyt laadukkaat tuki- ja hoivapalvelutkin. Ja vasta sitten kun on aivan pakko niin laitospaikka elämän viimeisille metreille löytyy. En siis ymmärrä kuinka joku voi noin rakastaa vuodeosastoja ja laitoshoitoa.

Toinen täydellisen väärin uutisoituasia on ollut oppivelvollisuusiän pidentäminen. Ei koko ikäryhmän oppivelvollisuutta muuteta vaan 15 miljoonan lisäpanostus laitetaan heihin noin 5000 nuoreen jotka ovat yläkoulun jälkeen syrjäytymisvaarassa eli jäädä ilman jatko-opiskelupaikkaa. Ja ei tämä kuulkaa pakolla ratkea. Ei kannettu oppilas koulussa pysy. Vaan nyt tarvitaan siis lisää voimavaroja tuolla lisäpanostuksella tukee, apuun ja neuvontaakin ja toki myös lisää ammattistartti ja kymppiluokkapaikkojakin. Niin, että jokaiselle löytyy hyvä ja mieleinen paikka yläkoulun jälkeen.

Mutta nyt jatkan sohvalla. Huomenna eduskunnassa jälleen pitkä päivä ja tänäänkin mentiin aikalailla kellonympäri taas. Ja huomenna vielä reilummin. Vielä tämä ja ensi viikko jaksetaan ja sitten jouluna hieman levätään.

 

 

 

Kommentit