Maailma muuttuu ja maailmaa muutetaan.

Blogi, tiistaina 10.12.2013

Tänään Etelä-Afrikassa suuret muistotilaisuudet edesmenneen Nelson Mandelan muistoksi. Miehen joka ei tyytynyt kohtaloonsa eikä katkeroitunut vaan antoi anteeksi ja muutti maansa ja maailmaa. Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö osallistuu muiden maiden valtion päämiesten kanssa muistotilaisuuteen ja presidentin muistosanoihin on helppo yhtyä: ”Suomalaiset ja koko maailma tulevat muistamaan Mandelan panoksen rauhan, ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta.”

Sytytän itsekin illalla kynttilän suuren miehen muistolle.

Tänään eduskunnassa normaali työpäivä. Kiitos vielä palautteesta liittyen eilisiin Politiikan Värisuora -keskusteluihin ja toiveisiin, että kiertäisimme lisääkin paikkakuntia samalla porukalla. Näin on tarkoituskin ja huomenna keskiviikkona illalla olemme Riihimäen Laurellilla Aino-Kaisa Pekosen ja Tarja Filatovin kanssa ja keväällä tarkoitus suunnata Lahteen ja Päijät-Hämeeseen muuallekin. Ja katsotaan siis jos sinne saamme mukaan myös yhden tai kaksi muutakin kansanedustajaa. Uusi konseptimme toimii ja sitä käytämme.

Mutta nyt ympäristövaliokuntaan. Pöydällä jätelaki ja rakennusvalvonnan pätevyysasiat. Ja sitten poliiseja vierailulle ja iltapäivällä mielenkiintoinen täysistunto. Itse osallistun useampaankin aiheeseen. Täysistuntoa voi seurata myös netissä eduskunnan verkkosivuilla.

Kello 23.50 ja Helsingin kämpille. Pitkästä aikaa pakko jäädä tänne yöksi. Päivä venyi kellon ympäri ja huomenna aamusta aloitamme valiokunnissa päätöskokouksilla. Mutta tämä päivä siis tänään huomisen valiokunta-asioita loppuun vääntäen. Mm. ympäristövaliokunnassa kävimme ministeri Ville Niinistön kanssa jätelain korjauksia vielä läpi ja tarkoitus huomenna saada se asia myös pöydältä eteenpäin.

Päivällä ennen istuntoa vieraanani kävi vielä ryhmä turvallisuusalan ammattilaisia Hannu Anttilan johdolla ja sitten istunnossa pitkät ja laajat keskustelut hieman useammastakin aiheesta. Itse mm. esitin, että nyt vapaaehtoistyötä tekeviin laajennettavat rikostaustojen selvittämiset tulisi tehdä mahdollisimman pian vapaaehtoisista pakollisiksi ja niin, että maksun maksaisi henkilö itse. Samalla periaatteella siis kuin lääkärintodistusten kanssa uutta työtä vastaanotettaessa. Hakija tai tekijällä oli itsellä oltava matkassa tiettyä aikaa tuoreempi mm. seksuaalirikoksista puhdas rikosteriote. Samalla toivoin, että selvitysvelvollisuus ulotettaisiin myös lyhyisiin työsuhteisiin ja sijaisuuksiin ja myös vammaisten kanssa toimiviin työntekijöihin ja vapaaehtoistyöntekijöihin. 

Muutamasta muustakin aiheesta puheenvuoroja käytin. Ne kaikki siis löytyvät netistä tuolta Eduskuntatyö -linkin takaa. Mielelläni siis vastaan aiheisiin ja kysymyksiin jos sellaisia niistä ilmenee tai mieleen nouseen.

Illalla vielä piipahdin lyhyesti hallituspuolueiden illanvietossa Smolnassa ja nyt kämpillä. Huomenna jatkamme.

Kommentit