Politiikan syksyn avannut gallup lupailee hyvää – Kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena

Blogi, perjantaina 27.08.2021

Elokuun HS-gallupissa muutokset ovat hyvin pieniä, mutta se jatkoi tutulla kaavalla. Petteri Orpon johtama Kokoomus jatkaa Suomen suurimpana puolueena ja samaan aikaan perussuomalaiset menettävät kannatustaan. Ainakaan siis välittömästi ei PS:n puolueen puheenjohtajan vaihdos sada kannatuksen nousuva puolueen pussiin vaan ainakin nyt näyttää suunta peräti toisinpäin. Etsikkoaikaa ei siis kansa Riikka Purralle ole antanut tai ei ainakaan vielä antanut?

Meidän ykköspaikka kirjattiin nyt luvuin 19,8%. Se on hyvä ja vahva luku, kun tiedetään, että Helsingin Sanomien gallupissa kannatuksemme on ollut aina Ylen vastaavia hieman alhaisempi. Todellinen luku siis lienee jossain hieman yli kahdenkymmen prosentin?

SDP:n kannatus on vastaavasti HS:ssä ollut toisinpäin ja nytkin Marin joukkoineen kerää 19,2 prosentin kannatuksen. PS:n lukema jää puolueelle vaatimattomaksi 17,2 prosenttiin eikä varmasti ole sitä mitä persut ovat hakeneet ja hakevat. Itseasiassa pudostusta perussuomalaisille edellisestä mittauksesta -0,6%-yksikköä.

Perussuomalaisten ja vihreiden kannatusmuutosten lisäksi muiden puolueiden muutokset siis tässä elokuun gallupissa lähinnä värinää. Prosentin kymmenys sinne ja toinen tänne. Mutta ehkä merkille pantavaa on se, että trendit ovat selvät ja uskoisin, että hermojen kiristys niin SDP:ssä, kuin ennen muuta Vihreissä ja Keskustassa jatkuu. Kannatusluvut laahaavat ja oma kenttäväki on pettynyttä oman puolueensa hallitustyöskentelyyn. Vihreiden äänestäjiä hiertää Maria Ohisalon hallituksen pöydissä päättämät leikkaukset tieteen ja osaamisen rahoitukseen. Koulutuksen kunnianpalautuslupausten jälkeen ei näitä voikaan kukaan muukaan ymmärtää? Keskustan kentällä ärtymystä aiheuttaa valtiovarainministeri Annika Saarikon budjettiesityksessä esittämät leikkaukset turvallisuuteen mm. poliisin voimavaroihin. Nyt esitelty budjettiehdotus pudottaisi poliisien määrän jopa alle 7000, kun yhdessä aiemmin sovittiin tavoitemääräksi yli 8000 poliisia. Ja myös polttoaineveron korotukset ja tiestön huono kunto yms. hiertävät keskustan kenttää. Ja kyllähän puolueen johdon hermoilusta kertookin nuo vähintäänkin loukkaavaa retoriikkaa sisältäneet puheenvuorot.

Syksyn budjettiriihestä tulee siis mielenkiintoinen. Oma arvioni on, että vasemmistohallitus keskustan tuella ratkaisee jälleen kerran kaikki sisäiset kiistansa ottamalla yhä lisää velkaa. Melkeinpä uskaltaisin lyödä vetoa, että tieteen ja poliisin määrärahaleikkaukset kuitataan lisävelanotolla ja se kelpaa niin keskustalle kuin vihreillekin, kunhan korttitalo pysyy pystyssä?

….

Repäisy Hämeen Sanomista 26.8.2021.

Lopelle vihdoin lääkärivastaanotto

Eilen Hämeen Sanomat uutisoi pitkään väännetyn tiedon siitä, että olemme saamassa Riihimäen seudulla takaisin lääkärivastaanotot Lopelle ja Hausjärvelle. Tätä on väännetty pitkään niin julkisuudessa kuin ennen muuta taustalla ja hienoa, että nyt saatiin tämä jo myös julki terveyskeskuskuntayhtymänkin kautta. Terkkarin aikataulu kuitenkin luvattoman hidas ja edelleen pidän välttämättömänä, että maaseutukuntien lääkärivastaanotot saadaan käyntiin viimeistään maaliskuussa 2021.

….

Sade tauonnut. Illalla tänään vielä Alfa TV:llä Viikon Parkkosen vieraana kello 19.30. Suora lähetys silloin. Kääntäkääpä Alfalle siis!

Kello 22.27 ja takaisin Pekkalassa. Pitkä päivä päätökseen, kun illalla vielä piipahdin Viikon Parkkosen vieraana Alfa TV:llä. Kiitos mukavasta juttutuokiosta Tommi ja myös Päivi Räsänen.

 

 

 

Kommentit