Poliisi ohjeisti: ”Vietä vappu omassa kuplassa” – Menihän se näinkin #OmassaKuplassa

Blogi, lauantaina 01.05.2021

Itä-Uudenmaan Poliisilaitoksen ylikomisario Jussi Huhtela ohjeisti viettämään vappua ”omassa kuplassa”.

Hyvin se meni vappu omassa kuplassakin.

No, minä poika noudatin kuuliaisesti poliisimiehen neuvoja. Eilen olimme perheen kanssa omalla kuplalla vappuaaton ajelulla Hämeenlinnassa ja tänään sitten jatkoin vapun viettoa omassa kuplassa Lopella. Ja onneksi tässä kuplassa toimii myös lämmityskin. Siinä määrin on koleaa taas. Ja ihan kuin perinteitä kunnioittaen ripautti vähän lunta ja rakeitakin, kun puolenpäivän aikaan laskimme kukat Sirpa Hopearuohon ja Jarmo Laukkasen johdolla senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle Lopen kirkonmäen juurella. Pidin myös pienen puheen keväälle, ylioppilaille ja suomalaiselle työlle. Josko ensi vuonna sitten taas saisimme paikalle myös perinteiden mukaan Timotei-kuoron Anneli Julenin johdolla ja voisimme vaikka vähän yhdessäkin vappua juhlistaa.

Mutta vakavoidutaan vähän. Huhtela tietenkin tarkoitti kuplassa juhlimisella tätä koronavappua ja sitä, että nyt pitää vielä välttää lähikontakteja. Niin me teimme siis myös Lopen Vapussa, mitä vietettiin nyt koronaturvallisesti ja myös kukkienlasku ja puheeni striimattiin vielä sosiaalisenmedian kanaviinkin. Vapun hetkeä pystyi siis seuraamaan myös vaikka kodeista käsin.

Senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle laskimme tänä EtäVappunakin sinivalkoiset kukat Sirpa Hopearuohon ja Jarmo Laukkasen johdolla.

Ja omassa kuplassa myös patsaalla tai oikeastaan patsaalle 🙂

Huhtelan viesti oli 28.4.2021 jaetussa Poliisin twiitissä siis todella tärkeä: ”Jotta tuleva kesä on meille kaikille parempi, vältetään vielä lähikontakteja. Vieteteään etävappua tai juhlitaan ainoastaan lähipiirin kanssa. Pidetään mielessä alueelliset rajoitukset ja ohjeet”.

Toivottavasti siis kesä on jo vähän enemmän läheisyyttäkin salliva. Toki nytkin henkinen läheisyys on ollut sallittua, mutta kyllä sitä ystävien läheisyyttä muutenkin kaipaa. Eilenkin Pekkalan saunan isossa parvessa oli niin kovin yksinäistä. Hyvät löylyt meni menivät nyt vain Timolle. Eivät onneksi kuitenkaan harakoille.

Juhannuksena yritän sitten Isoveljenkin laittaa saunassa kuumaksi. Jos sitten saisi jo saunoa kavereidenkin kanssa.

 

Kommentit