”Ensin oppositio kehuu hallitusta päätöksestä, jonka jälkeen hallituspuolueen edustaja tulee kertomaan, että pa**a päätös oli”

Blogi, perjantaina 30.04.2021

Kiitoksen aiheista ei ole ollut runsauden pulaa Marinin hallituksen aikana. No, nyt puolivälinriihestä tuli yksi sellainen ja ajattelin, että kun on kiitoksen paikka niin kiitosta on myös hyvä antaa. Laitoinkin viestiä, että ”Kiitosta täytyy antaa vasemmistohallitukselle siitä, että kuuntelivat viestimme ja päättivät nyt perua aiemmin tekemiään leikkauksia kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennys lisää työtä ja kitkee harmaatataloutta.”

No, ei mennyt kuin hetki, kun Marinin hallituksen riveistä kiirehdittiin asiaa kommentoimaan, että päätös oli kuitenkin huono. Twitterissä tässä ketjua seurattiinkin hämmästyneinä ja mm. Janne Vikman twiittasi ketjuun, että…

”Ensin oppositio kehuu hallitusta päätöksestä, jonka jälkee hallituspuolueen edustaja tulee kertomaan että pa**a päätös oli”.

Ei ole helppoa olla siis hallituksessa. Vasemmistoliitto haukkuu yrittäjyyttä ja työllisyyttä edes hieman parantavat uudistukset ja keskusta sen, että verotusta taas kiristetään, paikallinen sopiminen haudattiin ja turveratkaisukin oli lähinnä vain Suomenmassa omille hehkuteltu. Tänään turverekat ja turveala marssikin osoittamaan mieltään rekkoineen Helsinkiin.

Turveala oli siis pettynyt Marinin hallituksen ja Keskustan tekemiin päätöksiin. Turverekoilla Helsingin keskustassa haluttiin viestittää, että turpeen energiakäytön suunniteltua ja sovittua nopeampi alasajo on järjetöntä ja sillä on kielteisiä vaikutuksia. Joku oli laskenut, että nyt turvetta Venäjältä korvaavaksi tuotu rekkaralli on lisännyt liikenteen päästöjä 25 000 henkilöauton verran. No, ne päästöt menevät varmaan sitten eri ilmastoon, kun dieselin on tankattu vielä rajan takana Venäjällä?

Turveala protestoikin Keskustan johdolla tehtyjä toimia ja yhdessä mielenosoittajien lakanassa lukikin kysyvästi, että ”Turve uusiutuu Ruotissa, Venäjällä ja Baltiassa. Mutta Suomessa ei”?

Yle uutisoikin kuinka nyt ”yli sadan täysperävaunurekan moottorimarssilla vaaditaan turpeen luokittelua uusiutuvaksi”.

Nyt turpeen hallitsematon alasajo on tarkoittanut lisää konkursseja ja työttömyyttä, mutta myös kasvavaa rekkarallia Venäjältä hakkeen pulan takia ja on sekin jo nähty, että pähkinänkuoria on tuotu laivalla Suomeen Afrikasta poltettavaksi kattiloissa. Kuulemma niinkin jo tapahtunut? Ja

Marinin hallituksen ja keskustan tavoitteena on, että turpeen energiakäytön lopettaminen. Ja näin siinä sitten käy: Turpeesta halutaan eroon ja samalla Venäjältä tuodaan haketta – Tuore tilasto kertoo, että tuonti on yhä kasvussa.

Maailma on menossa hulluun malliin. Mutta muistetaan kehua kuitenkin silloin, kun siihen on aihetta. Hyvää vappua teille kaikille!

Kello 20.53

Ja kuplalla vappuaaton perinneajelu tällä kertaa Hämeenlinnaan ja takuuvarman hyvät herkut Poppinossa. Luottoravintola jo 90-luvulta OKL:n opiskeluajoilta lähtien. Ja toimi tänäänkin.

Mutta joudun kyllä näitä kehuja hallitukselle nyt perumaan. Ei tuo kotitalousvähennyksen korotus koskekaan kuin öljylämmityksen muutoksia eli periaatteessa ei hallitus siis tekemiään leikkauksia perukaan. Kotitalousvähennys siis ei paranekaan. Sillälailla, eli aikalailla nimittäin erilaisella hallitus tätäkin suurella äänellä mainosti. Puheet olivat siis suurempia kuin itse teot. Ja näin näyttää käyvän monen muunkin isosti mainostetun ratkaisun kanssa. Myös mm. työllisyystoimien tosiasiallinen vaikutus putosi tänään lähes 50 000 noin 10 000, kun hallituksen omien laskelmien rinnalla tuli julki valtiovarainministeriön viralliset työllisyystoimien luvut.

Kommentit