PK-yrityksiin syntyy uusia työpaikkoja – kehitystä kannattaa kaikkien tukea

Blogi, tiistaina 13.09.2016

Tänään julkaistiin tuore Pk-yritysbarometri mikä enteilee yrityksille myönteistä tulevaisuutta. Itseasiassa pienten ja keskisuurten yritysten omat odotukset tulevasta ovat parantuneet. Selvityksessä 43 prosenttia Pk-yrityksistä arvioi suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana ja vain noin joka kymmenes pelkää suhdanteiden heikkenevän. Puolessa vuodessa tässä on tapahtunut merkittävä muutos. Hyvä. Myönteistä sekin, että nyt entistä useampi yritys haluaa kasvaa ja sehän tarkoittaa uusia työpaikkoja ja lisää työtä suomalaisille.

Yritysten luottamusta tulevaan kasvattaa ennen muuta kotimarkkinoiden hyvä kehitys. Veintikysyntä kuitenkin edelleen laahaa ja toivottavasti sinnekin saadaan nyt myönteistä tuulta. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikael Pentikäinen kannustikin nyt meitä kaikkia tekemään uudistuksia toteamalla, että ”talous on selkeästi kääntymässä. Jos nyt uskaltaisimme tehdä uudistuksia, Suomi voisi lähteä hyvään kasvuun.” Yrittäjät nostavat esille samoja asioita joita itse juuri täällä myös esille nosti. ”Jotta enemmistö yrityksistä saataisiin lisäämään työvoimaansa, työllistämistä pitää edelleen helpottaa esimerkiksi lisäämällä paikallista sopimista ja helpottamalla henkilöperusteista irtisanomista.”

Tiedot käyvät ilmi Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön tänään julkistamasta Pk-yritysbarometrista. Siihen vastasi yli 6000 yrittäjää eri puolilta Suomea. Pk-yritysbarometri julkistetaan kaksi kertaa vuodessa ja siinä kysytään yritysten odotuksia tulevalle 12 kuukaudelle.

Hyvä, että mielialat ovat muuttuneet myönteisemmiksi ja trendi kääntymässä parempaan. Lisää toimenpiteitä me tarvitsemme niin kuin täällä blogissani olen useamman kerran nytkin viime aikoina kirjoittanut. Tänään eduskunta sai ensimmäiset ovat työmarkkinajärjestöjen tekemästä kilpailukyky eli kiky-sopimuksesta käsittelyynsä. Osa siis tulee myös meidän päätettäväksi vaikka siis kokonaisuus on työntekijöiden ja työnantajien itse kokonaan neuvottelema ja sopima. Hallitus ei siis ole päättänyt eikä päätä julkistenalojen lomarahojen leikkaamisesta eikä muistakaan kikyn osista vaan ne kaikki on työmarkkinajärjestöt itse sopineet. Minusta tätä on hyvä kaikkien kunnioittaa. On tärkeää, että jatkossakin tässä maassa pystytään tekemään isoja ja vaikeitakin ratkaisuja ja sopimuksia yhdessä kun tilanne sitä vaatii.

Tänään tapasin puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan johdolla Irakin Kurdistanin valtuuskunnan.

Tänään tapasin puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan johdolla Irakin Kurdistanin valtuuskunnan.

Tänään aamulla eduskunnassa ensin puolustuministeri Jussi Niinistö kuultavana meillä puolustusvaliokunnassa sopimuksista Yhdysvaltojen ja Britannian kesken ja myös asunantolausekkeiden lainsäädäntömuutoksista. Ministerin jälkeen tapasimme puheenjohtajamme Ilkka Kanervan johdolla Irakin Kurdistanin valtuuskunnan ja nyt istunto missä jo käytin muutaman puheenvuoron taloudesta ja työpaikoista. Tänään keskustelu jatkuu pitkään ja illalla ajattelin yrittää ehtiä vielä Hatwall Areenallekin. Siellä lavalla tänään Red Hot Chili Peppers. Mutta sitä ennen vielä salissa monta tuntia.

Kommentit