Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenillatkin heräilevät koronan jälkeen – Meillä on mahtavia nuoria ehdokkaita ja kovia ehdokkaita muutenkin

Blogi, maanantaina 17.05.2021

Toista vuotta on tässä menty eri tavalla koronarajoituksien kanssa. On jouduttu perumaan ja siirtämään etäjutuiksi niin kokouksia kuin tapaamisiakin. Tupaillat ja Kokoomus Kuuntelee -tilaisuudetkin on siirretty Teamseihin ja muihin ja jokainen on saanut keittää kokouskahvitkin itse. Myös järjestämäni Pizzaa ja politiikkaa -nuortenillat ovat olleet koronatauolla, mutta tänään sitten vähän jo heitettiin pizzaa uuniin ja palattiin myös yhteiseen Pizzaa ja politiikkaa -pöytään.

Tämän iltaisen PP-illan järjestelyistä vastasi siis hämeenlinnalainen nuori kuntavaaliehdokkaamme Mari Pinomäki. Mari tuli aikanaan mukaan politiikkaan nuorena juuri minun nuorteniltojen ja kampanjan innoittamana. Mari liittyikin pian jo sitten tiimiini ja oli isolla roolilla mukana jo eduskuntavaalikampanjaani tekemässä. Nyt Marilla on edessä oman uransa ensimmäiset kuntavaalit ja todellakin toivon, että Mari pääsisi ensiyrittämällä Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon. Marilla on jo sieltä kokemusta nuorisovaltuuston kautta ja kokemusta muutenkin yhteiskunnallisten asioiden hoidosta mm. kokoomusnuortenkin kautta.

Nyt onkin hieno saada olla vuorostaan Maria auttamassa kuntavaaleissa. Mari on poikkeuksellinen nuori ja todenteolla toivon, että hänen osaaminen ja ajatukset saataisiin myös maakuntamme keskuskaupungin käyttöön vaalien jälkeen vieläkin vahvemmin. Mari on nuoresta iästään huolimatta erittäin osaava ja näkemyksellinen ja aktiivinen tekijä ja olisi todellakin tekijä paikallaan Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon. Ja tekee muuten upeaa kampanjaakin. Eilen sunnuntaina Mari ajoi tiiminsä kanssa valtavan lenkin yli 10 tunnin aikana luukuttaen yli 1000 mainosta Hämeenlinnan läntisiin osiin lähinnä kotiseudulleen Renkoon. Ja tänään oli päivä mennyt jälleen samoissa puuhissa eli ei muuta kuin tsemppiä ja avuksi ja tukena ollaan.

Onnistunut oli iltamme. Pizza maistui kyllä erityisen hyvälle yhteisessä pöydässä vaikka edelleenkin sen teimme turvavälein ja koronarajoituksia noudattaen. Illan aikana puhutti totta kai kuntavaalit ja kampanjointi, mutta myös huominen eduskunnan EU:n elpymisrahastoäänestys ja myös tämän viikoinen Kokoomuksen talousvälikysymys puhuttivat. Nuorilla erinomaisen hyviä ajatuksia ja näkemyksiä näihinkin. Moni nuori on todellakin huolissaan siitä mihin suuntaan maamme menee ja miten maamme asioita ja mm. taloutta hoidetaan ja syystäkin.

Nuorten tiimistäni Hämeenlinnassa on ehdokkaina kesäkuun kuntavaaleissa mm. Elisa Hyvärinen ja Mari Pinomäki (oik.). Aivan mahtavat nuoret ja toivon sydämestäni, että heille aukeaisi paikka samantien valtuustoon ja kaupungin luottamustehtäviin.

Ei muuta kuin mukavaa maanantai-iltaa teille kaikille. Olikin mukava pitkästä aikaa ajella ihan rauhassa ensin Hämeenlinnaan ja sieltä sitten Pizzaa ja politiikkaa -illan jälkeen kotiin. Jotenkin alkaa tulla nuo Teamsit ja muut jo korvista ulos. Mukava päästä pikkuhiljaa jo avaamaan tätä maata ja arkea kohti normaalia tai ainakin sitä uutta normaalia. Mitä se sitten ikinä onkaan.

Päivään mahtui tänään myös aamulla ensin Hämeen maakuntahallituksen kokous ja illalla vielä palaveri myös kotikunnan hallintosäännön päivittämisestä. Maakuntahallituksessa tänään esillä myös pääradan tilanne ja tästähän kirjoitin muuten itsekin viikonloppuna Hämeen Sanomien Kirjoittajavieras -palstalla. Kirjoitukseni viikonlopun HäSa:sta ”Pääradalla palattava takaisin pääradalle” löytyy myös täältä kotisivuiltani ja myös Uutiset -sivulla kannanottoani viikonlopulta mm. urheilutapahtumiin liittyen: Koronarajoituksiin saatava urheilun ja kulttuurin tapahtumiin kohtuutta.

 

 

Kommentit