Pizzaa ja Politiikkaa Heinola – Varusmiesten tapaturmaturva paranee

Blogi, torstaina 27.09.2018

Venla Väli-Toralan kanssa järjestin tänään Pizzaa ja Politiikkaa -nuortenillan Heinolassa. Tänä syksynä olen järjestänyt nipun näitä Hämeessä yhdessä Hämeen Kokoomusnuorten, Kokoomusnuorten paikkareiden ja Timon Tiimin kanssa ja valtakunnallinen Kokoomusnuorten liitto on myös lainannut konseptiamme ja näin Pizzaa ja Politiikkaa -iltoja on nähty ja koettu nyt myös ympäri Suomen. Hieno homma sillä tärkeintä on saada mahdollisimman moni nuori innostumaan yhteiskunnallisista asioista sillä kyse on yleensä aina enemmän ja vähemmän ihan tavallisista arjen asioista.

Tänään Heinolassa mukana myö Lilli Lindblom jota voi hyvin pitää Pizzaa ja Politiikkaa -iltojen yhtenä primusmotorina sillä juuri Lillin ja hänen sukulaispoikien innoittamana ensimmäinen PP järjestettiin Derya Özgunin kanssa Riihimäellä. Matkassa mukana myös Malin ja Elisa Hyvärinen jotka aktiivisesti mukana myös Kokoomusnuorten toiminnassa ja Elisa myös eduskuntavaalikampanjani nuortentiimin johtotehtävissä Lillin ja Puntilan Hannan kanssa. Nuorissa on tulevaisuus, mutta myös voima!

Eduskunnassa tänään aamulla ensin parituntinen kokous Veikkauksen asioiden parissa. Kävimme läpi mm. ongelmapelaamista ja siihen liittyvää arpajaislain uudistamista ja muutamia muitakin isompia asioita mukaan lukien Veikkauksen yhteistyökumppanuudet eli kansansuussa sponsoroinnit.

Nostin Kyselytunnilla jälleen esille ulkomaalaisten maakaupat. On tärkeää, että rajoittava lainsäädäntö saadaan nyt voimaan ja myös mahdollisuus etuosto-oikeuteen ja takaisin pakkolunastuksiin. Myös listaus paikoista joita ei myydä kenellekään pitää olla selkeä ja yksiselitteinen.

Puolustusvaliokunnassa sitten esillä tiedustelulainsäädäntö ja myö tärkeä uudistus missä nostamme varusmiespalvelusta suorittavat tapaturmatilanteissa samalle viivalle kuin nyt kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin osallistuvat. Olen näiden eteen tehnyt pitkään työtä ja tuo Kriha-puolen kuntoon saaminen oli alkuun todella iso asia ja nyt seuraava steppi tämä varusmiehet. Kruunulla pitää olla aina vara kantaa vastuu pojista ja tytöistä, naisista ja miehistä. Ja näin nyt lopulta tapahtuukin.

Antoisa päivä ja virtaa taas huomiseen.

Kommentit