Pizzaa ja politiikkaa etänä – Korona-aika tuo uusia juttuja joista ainakin osa toivottavasti jää eloon

Blogi, sunnuntaina 19.04.2020

Tänään tehtiin jälleen historiaa. Aikanaan kehitin uudenlaisen Pizzaa ja politiikkaa -nuorteniltakonseptin houkutellakseni nuoria mukaan yhteiskunnallisten asioiden pariin. Illoista tuli suosittuja ja niitä on vuosien saatossa järjestetty kymmeniä ja myös Kokoomusnuoret ”lainasivat” konseptiaan valtakunnalliseksi kampanjakseen. Ja joskus hymyilen katselin kun ainakin KD ja muistaakseni myös SDP väki järjestivät Pizzaa ja Politiikkaa -nimellä illan :). Mikäs siinä. Eikös se ole tärkeintä, että saamme nuoria kiinnostumaan yhteiskunnallisista jutuista ja myös politiikasta.

Mutta nyt korona sitten aiheutti sen, että sovitut PP-illat jouduttiin keväältä perumaan, mutta emme nytkään jääneet toimettomiksi. Elisa Hyvärisen ja Malin Anomaan kanssa ideoimme EtäPizzaa ja Politiikkaa illan. Uudenmaan Kokoomusnuoret lähtivät iltaa kansamme järjestelemään ja tänään Teams-kokoussovelluksen välityksellä pääsimme mukaan toistemme pizzapöytiin. Jokainen siis söi kotonaan pizzaa ja keskustelua kävimme sitten netin välityksellä.

Olipa taas mainio ilta ja jotain mitä ei oltu koskaan ennen tehty. Siinä mielessä tämä ilta jää pienenä uutena juttuja myös politiikan historiaan. Tapaamisia voidaan siis järjestää monella tavalla ja toivottavasti pian pääsemme jälleen myös yhteiseen pöytäänkin pizzalle, mutta toisaalta toivon, että myös nämä etätapaamiset jatkuvat.

Itse aikanaan jo 2007 järjestin vaalien alla jo Chat-keskusteluja ja sitten myöhemmin Facebook-livejä ja monenlaisia muita uusia juttuja. Lupaan, että nämä Teams-jutut jäävät myös tavalla tai toisella osaksi tapaani tehdä ja toimia. Toisia tavataan torilla ja turuilla, mutta osalle paras ja ehkä ainoakin mahdollisuus voi olla päästä mukaan poliittiseen tilaisuuteen on tehdä se etäyhteynä. Lupaan jatkaa!

Kiitos hienosta illasta ja rajojen ja kattojen rikkomisesta jälleen kokoomusnuorille. Yhdessä tehdään!

Tänään onneksi ehdin myös metsään ja tulille. Myös  metallinpaljastin matkassa ja kivoja löytyjä suvun vanhoilta mailta ja metsistä. Huomenna sitten uusi työviikko ja edessä maanantaina kunnanhallitus ja tiistaina sitten kevään yksi tärkeimpiä talouskeskusteluja eduskunnassa, kun salissa poikkeusajan debatissa tulevien vuosien julkisentalouden kehykset.

 

 

Kommentit