Pikkuserkun kanssa Linnanjuhlissa – Upea Presidentinlinna huipensi Itsenäisyyspäivän juhlinnan.

Blogi, sunnuntaina 07.12.2014

 

Eilinen itsenäisyyspäivä huipentui siis illalla Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön ja Jenni Haukion isännöimään itsenäisyyspäivän vastaanottoon Presidentinlinnass. Aulassa olikin mukava huomata, että tällä kertaa mukana oli myös sukulaisia. Pikkuserkkuni Aki Riihilahti oli odottamassa myös puolisonsa Tean kanssa. Samaa Lammin sukua siis olemme.

Linnassa upea tunnelma ja remontin jälkeen vanha ja arvokas talo oli saatu uuteen loistoon. Perinteitä kunnioittaen linna oli remontoitu upeaksi itsenäisen tasavaltamme päämiehen kodiksi. Paljon tuttuja mukana ja täytyy myöntää, että ilta meni kyllä aivan hetkessä.

Ja tuttujen lisäksi myös monta upeaa uutta kohtaamista. Esimerkiksi Saku ja Hanna Koivun kanssa oli mahtava jutella pidempäänkin ja niin jääkiekosta kuin hänen ärhäkästä syövästä minkä hän sisulla ja hyvällä hoidolla nujersi kesken uransa. Ja myös hiihtäjämestareiden kohtaamiset olivat upeita ja monen monen urheilu- ja musiikkilegendan ja tämän päivän tähden. Hienoja hetkiä ja muistoja minulle.

Mutta muutama tunnelmakuva illalta tännekin ja lisää sitten Facebookin puolella hieman sieltäkin minne ei tv-kamerat kuvaa.

Tänään sunnuntaina sitten otin rennosti ja annoin koko päivän lapsilleni. Mummulassa aikaa vietimme ja pari pitkää metsäretkeä toinen ennen päiväunia ja toinen päiväunien jälkeen. Ja meitäpoikia ei tämä sääkään haitannut kun yhdessä mentiin. Ja sitten Afrikantähteä sisällä ja vielä illalla Hessulaa koko perheen voimalla kotona. Aivan parhaita päiviä tässä hektisessä menossa.

Ja illalla sitten vielä pieni hetki aivan omaa aikaa. Loppilainen kuorotoiminta täytti tänä vuonna 40 vuotta ja illalla Timotein johdolla kuoromme järjestivät upean perinteisen joulukonsertin Lopen kirkossa. Väkeä olikin paljon paikalla ja hienoa, että jälleen lapsikuorokin saatu eloon ja myös Pekka Perkon upea Lauluyhtye Encore oli mukana. Vajaa puolitoistatuntia upeaa jouluista tunnelmaa ja maamme parasta laulua. Ei turhaan Timoteita valittu tänä vuonna Vuoden Naiskuoroksi eikä turhaan kuoro Barcelonasta palkintoja kotiin tuonut kaikista sarjoistaan. Anneli Julen on tehnyt Pekka Perkon perustaman ja pitkään johtaman Timotein johdossa mahtavaa työtä ja tänäänkin kuulimme paljon sellaista mitä saa muualta etsiä. Kiitos vielä tästä juhlavuodestakin ja teille blogini lukijoille voisin mainostaa vielä yhtä mahdollisuutta tänä vuonna kuulla timoteiläisiä. Nimittäin jouluaattona yöllä 23.30 Lopen kirkossa kuoro laulaa jälleen Jouluyö Juhlayö -lauluhartaudessa. Minun jokavuotinen jouluperinne ja niin tänäkin jouluna.

Ja Pekka Perkon johtama Encore vei ajatuksia sitten myös sinne aikoihin kun itsekin Lopen Nuorisokuorossa sain laulaan. Silloin BBC:lle nauhoitimme kappelissa ja kuvasimme Vanhassa Kirkossa joululähetykseen ympärimaailmaa Personent hodien. Ja tänään kun laulu soi niin sanat muistui mieleen. Niin se musiikki vain toimii. Ja toinen upea jouluinen minulle on aina tuo Maria Herran piikanen. Ja Timoteiltä silmäkulman sai kostumaan Varpunen jouluaamuna ja sykähdyttävä Ketun joululaulu.

Kiitos vielä Anneli, Pekka, kuorolaiset. Teitte ison palan joulua.

Huomenna sitten maakuntapäivä, mutta sen käytän nyt itse Uudellamaalla. Kollegoitteni Ben Zyskowiczin ja Kari Tolvasen kanssa matkassa.

 

 

 

 

Kommentit