Sydämen puolella – Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille.

Blogi, lauantaina 06.12.2014

Tänään on minulle vuoden tärkein päivä. Koen syvää kunnioitusta sotiemme veteraaneja ja lottia kohtaan, mutta myös sota-ajan lapsia ja kotirintamalla maatamme pystyssä pitäneitä. Ja eittämättä suuri kunnioitus kuuluu myös sota-ajan jälkeisille sukupolville. Ja sota-ajan lapsille. Suomi rakennettiin uudestaan ja tehtiinkin hyvin ja kestäväksi. Kiitos.

97. Itsenäisyyspäiväni alkaa minulla tänään kunniakäynnillä kotikuntani Lopen Sankarihauhdalla. Eilen jo vein kynttilätervehdykseni senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle ja Vapaussodan patsaalle sekä tammenlehväsukupolveen kuuluneiden isovanhempieni haudoille. Tänään siis vielä kynttilä Sankarihaudalle ja sitten suuntaan pitämäänkin juhlapuhetta Jokioisten kunnan Itsenäisyyspäivän juhlaan Lounais-Hämeeseen. Ja illalla astelen Tasavallan Presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle Presidentinlinnaan. Ja teen sen ennen muuta kiitollisena ja kiitollisuudella. Tämän takia tänäkin vuonna frakkini taskussa on rakkaan vaarini kolmen sodan veteraani Paavo Heikkilän sotilaspassi ja tammenlehvä sekä rakkaan Hilkka-mummimi Lotta Svärd -merkki. Povitaskussa – sydämen puolella.

Julkaisen nyt jo aamusta tuon itsenäisyyspäivän juhlapuheeni täällä blogini Kynästä -sivulla. Se on kunnioitus kaikille maatamme rakentaneille.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Lisäilen muutaman kuvan iltapäivällä ja huomenna sitten palaan jälleen tännekin tekstinkin puolelle 🙂 Nyt on arvokkaan juhlan aika.

Kommentit