Picassoa Ateneumissa ”Kaikkien aikojen näyttely Suomessa”

Uutiset, keskiviikkona 16.09.2009

Ateneumin taidemuseo Helsingissä on saanut kunnian asettaa näytille Pablo Picasson teoksia. Pariisin Musee National Picassosta peräisin olevat työt ovat läpileikkaus taiteilijan tuotannosta ja näyttely koostuu yhteensä lähes kahdesta sadasta teoksesta. Yhden 1900-luvun merkittävimmistä kuvataiteilijoista töistä on esillä muun muassa maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja valokuvia. Helsinki on myös ainoa kaupunki Pohjoismaissa, jossa näyttely järjestetään.

– Tällaista näyttelyä emme ole ennen Suomessa nähneet. Voidaan hyvin puhua, että tämä on yksi kaikkien aikojen näyttelyistä meillä, totesi upean näyttelyn avajaisiin osallistunut kansanedustaja Timo Heinonen.

Picasso -näyttelyn avasi valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja avajaisjuhallisuuksiin osallistuivat myös Tasavallan presidentti Tarja Halonen sekä opetusministeri Henna Virkkunen. Picasson näyttelyn innoittamana Ateneumissa on nähtävänä myös 16 suomalaisen kuvataiteilijan teoksia. Näyttely kantaa nimeä Suomalaiset taiteilijat Picasson hengessä. Molemmat näyttelyt ovat auki tammikuuhun asti.

– Ehdottomasti kannattaa tämä näyttely käydä katsomassa. Voisi todeta, että koko perheenkin kanssa näyttely varmasti toimii, iloitsi Heinonen.

Ateneumissa esillä olevat teokset kuuluvat pariisilaisen Musée National Picasson kokoelmiin ja kyseisen museon suurremontin takia kokoelmat ovat kiertäneet maailmaa muun muassa Madridin Reina Sofiassa ja Tokion National Art Galleryssa. Näyttely on osa Helsingin ja pääkaupunkiseudun kuvataiteen vuotta 2009.

Kommentit