Operaatio Nälkäpäivä starttasi Narinkkatorilta – Ben Zyckowicz ja Timo Heinonen ahkeroivat asemalla

Uutiset, torstaina 17.09.2009

Valtakunnallinen tämän vuoden Operaatio Nälkäpäivä starttari torstaina 17. syyskuuta iloisissa tunnelmissa. Operaation päätapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla oli mahdollisuus tutustua Punaisen Ristin kenttäsairaalaan, valokuvanäyttelyyn, käsienpesupisteeseen, jossa opetetaan oikeanlainen käsienpesutekniikka, ja Länsi-Vantaan osaston ensiapubussiin. Päätapahtuman avaus torstaiaamuna keräsi paikalle runsaasti tuttuja kerääjäkasvoja ja mukana hääräsivät myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyckowicz ja Timo Heinonen.

– Käytimme tänään lyhyen ruoka- ja istuntotauon keräykseen ja tunnissa lippaat täyttyivät, kertou Timo Heinonen ja paljasti, että Ben Zyckowiczin vuosien vaalityöstä oli apua.

– Ben (Zyckowicz) totesi, että ”Hei mä tiedän parhaat ihmisvirrat. Mennään sinne” ja niin me mentiin. Ja todella väkeä riitti ja tunnelma oli hyvä. Kiersimme sellaisen muutaman kilometrin lenkin eri paikoissa ja mm. asemalla riitti vilskettä. Siellä muuten tapasin myös loppilaisia ja riihimäkeläisiäkin, kertoi Heinonen.

Zyckowicz ja Heinonen urakka tuotti lyhyestä ajasta huolimatta upean tuloksen ja Narinkkatorilta kaksikko suuntasi vauhdilla takaisin jatkuneeseen täysistuntoon.

– Tämä viikko tehdään pitkää päivää. Ensi vuoden budjetti on kova rutistus ja sen parissa menee nyt koko viikko. Tämä happihyppely teki tässä välissä kyllä hyvää, totesi kaksikko palattuaan eduskuntaan.

Operaatio Nälkäpäivässä kerätään varoja Punaisen Ristin katastrofirahastoon, josta lähetetään apua kun jossain sattuu yllättävä katastrofi. Viime vuonna autettiin muun muassa Zimbabwen koleraepidemiasta kärsiviä ihmisiä ja Sri Lankan lapsiperheitä. Suomessa apua menee pienempiin katastrofeihin, kuten kotinsa tulipalossa menettäneille perheille.

Narinkkatorin tapahtuma on avoinna yleisölle lauantaihin 19.9. asti, jolloin paikalla järjestetään myös lelukirppis klo 10. Kenttäkeittiö tarjoilee nälkäpäivälounasta torstaina ja perjantaina.

Kommentit