Petteri Orpo jatkaa Kokoomuksen puheenjohtajana – Pääministeriys venyttäisi puheenjohtajuusjakson yli kymmeneen vuoteen

Blogi, lauantaina 11.06.2022

Puoluekokouksemme jatkui tänään Kalajoella. Eilen hieno avauspäivä ja kaunis iltajuhla meren ja hiekkadyynien äärellä auringonlaskussa. Tunnelmaa ja kesää parhaimmillaan.

Tänään puoluekokouksen virallisissa avajaisissa oli mukana myös Ukrainan Olga Dibrova ja täytyy sanoa, että oli mieleenpainuva hetki, kun hän tervehti kokoustamme ja me vastasimme ja osoitimme hänelle ja koko Ukrainan kansalle tukemme seisten taputtaen. Myös Kokoomusnuorten Ida Leino toi omassa tervehdyksessään vahvasti esille Ukrainan vaikean tilanteen ja sen miten olemme heidän tukena sodassa Venäjää vastaan.

Avajaiset alkoivat tänään kuitenkin hiljaisella hetkellä Kokoomustammien Ilkka Suomisen ja Ilkka Kanervan muistoksi ja sen jälkeen ensimmäisenä asiakohtana oli puolueemme puheenjohtajan valinta. Kokous valitsi yksimielisesti Petteri Orpon jatkamaan puolueemme puheenjohtajana neljännelle kaksivuotiskaudelle. Yhteinen tavoitteemme on tämän myötä voittaa kevään 2023 eduskuntavaalit ja niiden jälkeen tehdä Petteristä maamme seuraava pääministeri. Jos tässä tehtävässämme ja tavoitteessamme onnistumme, niin sen jälkeen Petterin pj-kausi venyykin sitten reilusti yli kymmenvuotiseksi, sillä nyt on täysin selvää, että maamme seuraavan pääministerin pitää hoitaa tehtävää koko vaalikausi ja sen jälkeen hakea vielä työlleen jatkoa myös vuoden 2027 eduskuntavaaleissa. Tehtävästä tulisi näin pitkä, mutta ei onneksi demokratiassa kuitenkaan elinkautinen.

Hieno päivä Kalajoella ja Puoluekokous jatkuu tänään varapuheenjohtajien tentillä ja illalla sitten puoluekokouksen virallinen iltajuhla. Yhdessä. Yhteistyöllä.

 

 

 

 

 

Kommentit