Ilkka Kanervalle historian ensimmäinen J.K. Paasikivi -mitali postuumisti

Blogi, sunnuntaina 12.06.2022

Kokoomuksen puoluekokous jatkui tänään. Puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpo julkisti Kokoomuksen uuden ja arvokkaan tunnustuksen J.K. Paasikivi -mitalin. Uusi tunnustus syntyi ideastani luoda puolueelleemme ainutlaatuinen tunnustus, mikä voidaan antaa ainutlaatuisista ja poikkeuksellista toimista yhteisen aatteemme ja puolueemme hyväksi. Petteri asiasta onnistui ja toimeen tarttui. Syntyi J.K. Paasikivi -mitali. Ja tänään historian ensimmäinen J.K. Paasikivi -mitali myönnettiin postuumisti ministeri Ilkka Kanervalle.

Tunnelmarikas ja ainutlaatuinen hetki.

Ja tätä tunnelmaa vahvisti vain se, että jo eilen avajaisissa muistimme ja kunnioitimme kunniapuheenjohtajamme Ilkka Suomisen poismenoa ka elämäntyötä. Kiitollisina.

Kaksi suurta tammea kaatui samana keväänä.

Virallisten avajaisten jälkeen jo eilen puoluekokous valitsi yksimielisesti Petteri Orpon jatkamaan puolueemme puheenjohtajana. Petteri on upealla tavalla yhdistänyt puolueemme rivit yhtenäiseksi ja johtanut kokoomusta edestä itseään säästämättä. Ja täytyy Petterin erityiseksi ansioksi mainita myös hänen laajat ja kattavat kansainväliset verkostot ja suhteet EU:ssa, Euroopassa ja myös valtameren takana Yhdysvalloissa. Nämä kahdenväliset suhteet jääneet Suomessa minusta aivan liian vähälle huomiolle, mutta olen varma, että näillä suhteilla on tulevaisuudessa vielä tätäkin päivää suuremmat merkitykset ja myös hyödyt maallemme.

Hieno kokouspäivä ja puoluekokous nyt Kalajoella pian takana ja Kokoomus on valmis jatkamaan yhdessä ja yhtenäisenä eteenpäin kohti kevään 2023 eduskuntavaaleja. Nyt kotia kohden.

Lämmin kiitos siis kaikille mukana olleille, kiitos myös sadoista keskusteluista, tsempeistä ja kannustuksistanne. Lupaan tehdä jatkossakin aina parhaani ja täysillä.

Kommentit