Petteri Orpo avasi Kokoomuksen puheenjohtajakampanjan – ”Palautetaan luottamus Kokoomukseen”

Blogi, maanantaina 16.05.2016
13179351_10154211132006670_554507920336399105_n

Ministeri Petteri Orpo avasi tänään kampanjansa. Orpo haluaa palauttaa luottamuksen kokoomukseen siis niin kaikkien suomalaisten kuin muiden puolueidenkin.

Tänään avasimme virallisesti Petteri Orpon Kokoomuksen puheenjohtajakampanjan. Kampanjan avaus pidettiin aamuun asti vielä salassa ja iltapäivällä media oli sitten kutsuttu pitkänsillan taakse Cafe Pirittaan. Joku median edustajista kysyikin, että miten paikka valikoitui. Kiva ja kaunis paikka, mutta joku luki rivienvälistä, että Petterin 13230079_10154211132456670_9001422198697704324_n johdolla haluamme osaltamme palauttaa välit kaikkiin puolueisiin sellaisiksi, että yhteistyötä voidaan tehdä jos yhteinen tilannekuva ja tahtotila tulevaisuudesta muodostaa. On kestämätön tilanne jos jo ennen vaaleja on yksi puolueista rajannut kategorisesti kokoomuksen pois yhteistyökumppaneistaan. Tähänkin luottamuksen palauttaminen kokoomukseen viittaa. ”Meidän on oltava yhteistyökykyisiä sekä kiinnostava kumppani kaikkiin suuntiin. Meidän on kyettävä työskentelemään kaikissa sellaisissa hallituksissa, jotka vievät Suomea oikeaan suuntaan.”

Mutta ennen muuta siihen, että meistä suomalaisista mahdollisimman moni voisi jälleen luottaa kokoomukseen. Petteri avasikin kampanjansa toteamalla, että ”Olen ehdolla Kokoomuksen puheenjohtajaksi, koska tahdon palauttaa luottamuksen Kokoomukseen.” Luottamuksen palauttaminen tarkoittaa sitä, että kenen tahansa suomalaisen niin opiskelijan, palkansaajan, työttömän, yrittäjän tai seniorikin pitää voida kokea, että Kokoomus on hänenkin asialla. ”Suuntamme pitää olla kirkkaampi. Vahvempi Kokoomus on Suomen etu.”

Kampanjamme avauksessa Petteri totesi, että Sipilän hallitus tekee paljon hyviä asioita. Siitä olen itsekin samaa mieltä. Mutta olen samaa mieltä myös siitä, ettei tarpeeksi. Maailma ei ole valmis tämänkään vaalikauden päätteeksi. Minkälaiset eväät saamme tuleville ajoille? Nyt on katsottava pitkälle tulevaisuuteen.

”Maailma nimittäin muuttuu nopeutuvalla tahdilla. Muun muassa keskiluokan kutistuminen, ympäristöongelmat, teknologian kehitys sekä uudet turvallisuusuhat haastavat meitä. Muutos on uhka, jos emme sopeudu. Jos olemme ketteriä ja tartumme muutokseen, se on mahdollisuus.”

Petteri myös allekirjoitti huolet siitä, että kokoomukselta on ollut ja onkin suunta ja visio hieman hukassa. Kokoomuksen tuleekin jälleen jatkossa olla johtava tulevaisuuspuolue, jolla on syvällinen ymmärrys muutoksesta ja uskottava suunnitelma Suomen tulevaisuudelle. Arvomme ovat kestäviä ja niiden pohjalle voimme edelleen rakentaa päätöksentekomme.

13240767_10154211131931670_6575835719044945251_n 13177659_10154211132236670_7493687341094003217_n 13221707_10154211132106670_880130486415807542_n orpoSivistysporvarina olin iloinen myös siitä, että Petteri nosti vahvasti esille myös kokoomuksen sivistyspuolueena. Tällä saralla on paljon tehtävää ja tämä alue on ollut minusta yksi sellainen miksi itse en voi kutsua tämän vaalikauden politiikkaa historian kokoomuslaisimmaksi. Sivistyksen näin rajut leikkaukset eivät ole kokoomuslaista politiikkaa.

Tyytyväinen oli myös siihen, että Petteri linjasi avauksessaan myös sen, että Kokoomus on juuri niin vahva kuin meidän järjestökenttämme on. Petteri totesi, että ”Tunnen kokoomuslaiset. Tuntemani ovat hyvää väkeä, joilla on tahtoa ja osaamista. Tuon osaamisen haluan ottaa käyttöön. Tehdään taas aatetyötä sekä ohjelmatyötä vakavasti. Annetaan kaikille järjestötoimijoillemme tämän päivän työkalut, mutta annetaan heille myös ennen kaikkea hyvää politiikkaa.”

”Ratkaisut eivät synny ylhäältä annettuna vaan yhteisen työn tuloksena. Silti puoluetta täytyy johtaa. Mielestäni Kokoomusta johdetaan edestä. Määrätietoinen johtaminen ei tarkoita sanelua muttei myöskään tyhjiä puheita. Johtaminen on tavoitteellista toimintaa. Se on parhaan joukon kasaamista. Se on arvojemme puolustamista mutta samalla päätöksentekokykyä. Se on porukan innostamista. Se on kädet savessa itse tekemistä. Se on kritiikin sietämistä. Johtajuus on myös sitä, että malttaa harkita, ennen kuin huutaa omaa näkemystään kovaan ääneen.”

Puheenjohtajakisassamme ei saa olla kyse vain puolueesta ja sen johtamisesta, vaan koko Suomen menestyksen rakentamisesta. ”Me olemme tulleet mukaan Kokoomukseen muuttamaan maailmaa, ei puolueen itsensä takia. Kokoomuksen on oltava väline parempaan tulevaisuuteen.”

”Palautetaan luottamus liikkeeseen, joka ymmärtää maailman muutosta ja hoitaa suomalaisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla muutoksen pyörteissä. Luodaan yhdessä näkemys paremmasta Suomesta ja polku näkemyksen toteuttamiseen.”

Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on rohkeasti lähteä sitä tekemään. Mukaan voi liittyä osoitteessa www.orpo.fi!

Petterin puhetta vielä lainatakseni: ”Puheenjohtajakisa on hyvä mahdollisuus keskustella puolueemme tulevaisuudesta. Meillä on kolme erinomaista ja erilaista ehdokasta. Pidetään peli reiluna ja avoimena. Keskitytään ratkaisuihin.”

#mukanaollaan

Hieno päivä siis kaiken kaikkiaan. Tässä kevään aikana on oikeastaan hieman jo ollut malttamaton, että koska pääsemme todenteolla töihin ja kampanjoimaan. Tänään julkaisimme myös suuren tukiryhmämme ensimmäisen osan. Mikä hienointa mukana on väkeä kaikista yhdistyksistämme ympäri koko Suomen. Ja koko ajan tulee lisää.

Huomenna eduskunnassa normaali työpäivä ja myös Valtion Liikuntaneuvoston kokous. Kun nämä eivät yhtään helpota niin se tarkoittaa, että pitkät ja valoisat kevätillat pitää hyödyntää hyvin. Nyt ei siis nostella.

Kommentit