Perussuomalaiset ja Kokoomus jatkavat uuteen vuoteen gallup-kärjessä – Keväästä hallinnut vasemmistohallitus antanut ennätysvähän esityksiä

Blogi, lauantaina 28.12.2019

HS Gallup 12/2019

Helsingin Sanomien gallup julkaistiin tänään 28.12.2019. Noin viikon siis odotettua myöhemmin. Muutokset kuitenkin gallupissa minimaalisia ja oikeastaan se vain vauhdista politiikan isoa nykykuvaa. Perussuomalaiset porskuttavat ylivoimaisessa johdossa ja kannatus siis kasvaa koko ajan. Samaan aikaan me olemme vakiinnuttaneet aseman maamme toiseksi suurimpana puolueena ja vastaavasti pääministeripuolue SDP sekä keskusta, mutta myös vihreät menettävät koko ajan tukijoitaan. Rinteen ”työtä” jatkavan Marinin vasemmistohallituksen linja ja ratkaisut näyttävät miellyttävän vain vasemmistoliiton kannattajia. Vasemmistoliitto ainoa hallituspuolueena on pystynyt hallituksen politiikalla lisäämään kannatustaan.

Merkille pantavaa on muuten myös vasemmistohallituksen toimettomuus. Keväästä asti Suomea hallinnut demarijohtoinen vasemmistohallitus on  tähän mennessä antanut eduskuntaan ennätyksellisen vähän eli vain 104 lakiesitystä. Se on itseasiassa vähemmän kuin yksikään hallitus on antanut ensimmäisillä valtiopäivillä 40 vuoteen. Avustajakunnan kasvattaminen ennätyssuureksi ei siis ole näkynyt määrällisesti lainvalmistelussa, mutta ei muuten myöskään laadullisesti. Viime kaudella esimerkiksi demarit ja myös vihreät arvostelivat rajusti, että eduskuntaan tuotiin hallituksen esityksiä mitkä eduskunnassa todettiin perustuslainvastaisiksi tai niissä oli runsaasti korjattavaa perustuslainnäkökulmasta. No nyt esimerkiksi vihreiden sisäministeri Maria Ohisalon lakiesitys turvapaikkaa hakeneiden hakemusten käsittelemiseksi todettiin lukuisilta kohdilta perustuslain kanssa ongelmaiseksi. Esitystä ei viety eteenpäin. Eli niin se puheet ja teot ovat ristiriidassa ja perustuslakia yritetään venyttää omien esitysten kanssa. Tässä tuo tukun perustuslain ongelmia sisältävän vihreiden Ohisalon esityksen perustuslakivaliokunnan tyly lausunto.

Keskusta näyttää eniten menettävän kuitenkin kannattajiaan vasemmistohallituksen matkassa. Yrittäjät ovat hermostuneita ja epäileviä mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt alkavana vuonna jo monet yrittäjyyttä heikentävät päätökset tulevat voimaan. Myös maaseudulla ollaan ihmeissään siitä, että keskusta on hyväksynyt poikkeuksellisen rajut bensan ja dieselin veronkorotukset alkavalle vuodelle. Samaan aikaan hallitus suunnittelee myös jotain suurempaa liikenteen verouudistusta mikä ei todellakaan tule helpottamaan asumista pitkien etäisyyksien maassa. Ymmärrän hyvin, että tällaiset esitykset karkottavat äänestäjiä ja tukijoita keskustalta ja myös holtiton talouspolitiikka ei näytä miellyttävän keskustalaisia ja aika moni näyttää olevan sitä mieltä, että 22 maakunnasta puolue on maksanut aivan liian kovan ja kohtuuttoman hinnan. Ja vielä samaan aikaan monet epäilevät, että Uudellemaalle suunnitellut viisi maakuntaa olisivat myös perustuslain näkökulmasta ongelmaisia. Jos tällainen hallintohimmeli todella oltaisiin SDP:n ja Vihreiden johdolla keskustan tuella tekemässä niin väistämätöntä on varmasti mahdollistaa vastaavat toimet myös Tampereen ja Turun ja ehkä myös Oulun ja Jyväskylän seuduilla. Soten ongelmat eivät siis näytä kadonneen minnekään eikä työ näytä puheita lukuunottamatta oikein edes etenevän.

Twitter kuvakaappaus Jukka Manninen

HS:n gallup siis jatkaa tuttua kaavaa. Hesari mittaa aina vihervasemmistolle Yleä korkeampia kannatuksia ja kun vuodenvaihteessa tulee tuorein Ylen gallup niin uskoisin PS:n johdon jatkuvan ja Kokoomuksen kannatuksen vankistuvan. Ja samaan aikaan SDP menettävän yhä lisää kannatustaan ja keskustan valitettavasti vajoavan jo alle 10% kannatuslukemiin. Näyttää siltä, että keskustan puheenjohtajana Katri Kulmuni ei pysty puolueen suuntaa kääntämään.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kohti vuoden viimeisiä päiviä.

….

Kello 21.46 ja iltaa Suomi Loven parissa. Miksi pitää olla niin liikuttuja? Ihan vieraiden ihmisten hetket ja kohtaamiset saavat tällaisen. Toinen paha on Kadonneen Jäljillä. Mutta onhan tämä Suomi Love vaan aika kova.

Mukava päivä takana. Ystävien Fede-poika täytti 15 vuotta ja tänään Feetun synttärijuhlat. Paljon ystäviä ja Eevan ihania tarjoiluja. Kiitos.

Järvi jäätyi yöllä Pekkalan Lumiukon valvovan silmän alla. Nyt saa siis talvi tulla ja toivottavasti pysyy.

 

 

 

Kommentit