Perjantai, 31.12.2010

Blogi, perjantaina 31.12.2010

Hyvää Uutta Vuotta! Ja kiitokset mitä parhaimmasta yhteistyön vuodesta. On ollut suuri kunnia ja ilo, että blogillani on ollut tällaiset määrät lukijoita. Satunnaisia surffaajia ja satoja aktiivisia seuraajia joka ainoa päivä. Kiitos teille kaikille!

Tänään kannattaa muuten suunnata kauempaakin Lopelle illansuussa. Kello 18 Säästö-Karit järjestävät jälleen perinteikkään perheiden ilotulituksen Launosten myymälällä ja tiedän ja uskallan luvata, että Kari ei tälläkään kertaa petä. Luvassa varmasti Etelä-Suomen huikein ilotulitusshow. Tänä vuonna muuten raketit jopa ammutaan tietokoneohjatusti. Niin se maailma kehittyy. Mutta tervetuloa Lopelle!

Lupasin eilen kertoa mielenkiintoisesta ja hieman pelottavastakin tapahtumasarjasta. Joulunaikaan sain yhtenä iltana hyvinkin myöhään viestin Facebookin chatissä. Kaveri kertoi löytäneensä netistä paljon tietoa missä suunniteltiin Ruotsintapaista terrori-iskua Suomeen.  Viestittelimme pitkään ja sen verran tietoa oli, että katsoin parhaimmaksi asiassa hieman toimiakin. Hän otti minuun yhteyttä kansanedustajuuteni takia. Totesi, että ”on huolissaan tästä maailmanmenosta” ja ”täällä netissä yksi asia mietityttää”. Myös tiedon löytäjää kannustin olemaan yhteydessä myös viranomaisiin. Netin kautta asian hoitaminen onnistui ja ei aikaakaan kun jo takaisinpäin soiteltiin. Asian selvittely lähti liikkeelle ennätysvauhtia.

Google-translatori oli kääntänyt lähes täysin arabiankieliset sivut yhteyttä ottaneelle kaverilleni. Tätä edelsi nuorehkon arabimiehen kaveripyyntö hänelle ja heistä epäilyttävä viestinvaihto ja muut julkaisut miehen FB-sivuilla. Näin ketju sai alkunsa. Myös poliisi tutki sivut arabiankielen taitoisen henkilön kanssa. Ja he päätyivät siihen, että asiassa ei ole mitään hälyttävää saatika Suomea uhkaavaa sisältöä. Todennäköisesti ei siis muitakaan maita aidosti uhkaavaa tai sitten tieto siirtyi muiden maiden viranomaisille. Sitä minulle ei kerrottu. Poliisi ilmoitti asiasta minullekin sähköpostilla ja kiitti minuun yhteyttäottanutta kaveria aktiivisuudesta ja vastuullisuudesta vaikka nyt asia paljastuikin aiheettomaksi. Poliisi totesi itsestään, että  ”voimme täällä hyvillä mielin lopettaa tapauksen tutkinnan”.

Itse olin enemmän kuin tyytyväinen siihen, että netissä on tällaisia aktiivisia ja myös huolestuvia kavereita liikkeellä. On tärkeää, että seuraamme mitä täälläkin tapahtuu ja myös rohkeasti annamme vinkin jos epäilemme jotain rikollista tapahtuvan tai olevan suunnitteilla. Liian pitkään ei kannata odottaa ja niin kuin tämäkin case osoitti niin poliisi toimii nopeasti ja osaa katsoa asiat oikealla tavalla. Usein voi nimittäin olla niin, että tuo tieto ei muiden tai saatikka viranomaisten silmiin edes osu ollenkaan tai saatikka ajoissa. Ollaan siis valppaina ja seurataan silläkin silmällä Youtubea ja Facebookia ja muutakin nettiä.

Itse nostan hattua tälle kaverilleni, joka oli tällä kertaa hereillä ja huolestuikin. 

Eiliset puolueiden kannatusluvut näyttävät saavan aikaan aikamoista liikehdintää. Niin kuin eilen jo epäilinkin ja mitä eduskunnassa jo loppuvuodesta moni pohti. Tänään Ilta-Sanomien verkkosivuilla Erkki Tuomioja jo harmitteli, että ”Kun ei ole mahdollisuutta puoluekokoukseen, mennään sillä millä tähänkin saakka.” Eli viesti on yksiselitteisen selkeä. Puoluekokous-viittaus ei voi viitata mihinkään muuhun kuin puheenjohtajan vaihtovaatimukseen. Arvostelu on siis todella kova ja suorasukainen itse puolueen puheenjohtajaa Jutta Urpilaista kohtaan. Tuomioja syyttää puoluetta Urpilaisen valtakaudella mielikuvapolitikoinnista asiapolitikoinnin sijaan ja samaa mieltä näyttää olevan myös lehden lukijat. Ilta-Sanomien kyselyssä 19 000 vastaajasta peräti 48 prosenttia vaihtaisi Jutta Urpilaisen demarien suosion nostamiseksi. 17 prosenttia vastaajista vaati taas ”unelmahöttö-puheista luopumista” ja 15 prosenttia sitä, että SDP:n pitäisi pitää esillä paremmin duunareiden asiaa. 

Aikalailla tuttuja kommentteja ja nuo samat ovat näkyneet myös eduskunnassa viimeisen vuoden varsin vahvasti. Mutta suuntaa ei ole muutettu. Toisaalta meidän muiden kannalta hyvä niin.

Mutta kyllä merkillepantavaa oli sekin, että kun eilen Yle mittasi SDP:lle sen historian heikoimman kannatuksen niin puoluesihteeri Mikael Jungnerin kommentti netissä oli vain lakkauunijäätelöllä hehkuttelu. Ja puheenjohtaja Jutta Urpilainen kirjoitti edelleen vain joulukinkustaan. Ja kun hieman yritin kommenttia muiltakin sosiaalisen median aktiiveilta etsiä tuoreimpiin galluplukuihin ja niiden vaikutukseen niin ei löytynyt. Yksi oli lähdössä Harry Potteria katsomaan. No sentään Maria Guzenina-Richardson sentään arvuutteli netissä SDP:n kannatuslukuja kevään vaaleihin lupaille lähimmäksi arvanneelle kakkukahvit. Sekin päivitys tosin jo keskiviikolta. 

….

Mutta nyt uuden vuoden aaton tapahtumiin. Tänään ensin Hyvinkäälle, sitten Riihimäelle ja illalla tuo Säästö-Karien upea ilotulitus ja ilta ystävien luona.

Nyt jo uudenvuoden puolella. Onnea siis tähän alkaneeseen vuoteen 2011 kaikille teille. Päivä mennyt vauhdikkaasti ja mukavasti. Ensin Riihimäellä asioita hoidellen ja suunnitellen ja sitten täällä Lopella ystävien kanssa. Nyt kuitenkin nukkumaan. Huomenna mukava herätä 1.1.

 

Kommentit