Perjantai, 31.07.2009

Blogi, perjantaina 31.07.2009

NesteOil Rally 2009 käynnistyi eilen siis loistavassa säässä. Väkeä Killerin yleisöerikoiskokeella oli todella paljon ja vaikka talouden taantuma näkyikin aika pahastikin VIP-ryhmien määrissä niin tunnelma oli huipussa. Aikamoinen oli huutomyrsky kun Kimi Räikkönen toi oman Fiat Grande Puntonsa viivalla ja ajoikin erinomaisesti omien autojensa luokassa. Sebastien Loeb otti ykköspaikan avauspätkän jälkeen ja ehkä hyvä niin – sai hänkin johtaa tätä kilpailua edes yhden päivän. Tänään aamuulla marssijärjestys jälleen selvä ja Mikko Hirvonen kärkeen ja Jari-Matti Latvalakin hyvin kärkikahinassa mukana. Nyt aamupalalle ja sitten päivän ensimmäisille erikoiskokeille metsään katsomaan miten homma etenee.

Politiikan saralla eilinen päivä toi sitten tuoreimmat kannatusluvut puolueille. Kokoomus jatkaa edelleen suurimpana puolueena ja myös SDP:n alamäki näyttää edelleen jatkuvan. Mutta ehkä merkittävin uutinen kesä-heinäkuun mittauksissa tai niiden eroissa oli perussuomalaisten selkeä alamäki. Soinilaisten kannatus oli pudonnut nyt peräti prosentin ja tuon kokoisissa luvuissa ne näkyy. Mielenkiintoista nähdä jatkuuko sama trendi myös elokuussa ja toisaalta myös se miten puolue pärjää eduskunnassa ilman johtotähteään Timo Soinia. Mielenkiintoinen syksy jokatapauksessa tulossa.

Mutta nyt siis aamupala ja sorasirkuksen pariin.

Päivä mennyt vauhdilla rallin parissa. Ari Vatanen kiertää myös ahkerasti täällä ja toivotaan, että tämä upea ralli ja suomalaisen osaamisen näytös osaltaan tasoittaa Arin tietä FIA:n johtoon. Muutosta siellä ehdottomasti tarvittaisiin. Nyt juuri Jukojärveltä takaisin keskustaan ja ralli etenee hyvissä suomalaistunnelmissa. Itse uskon edelleen, että Jari-Matti Latvala tulee nousemaan huomisen päivän ainana, mutta katsotaan. Nyt jatkamaan päivää. Palaillaan taas.

Kello 22.40 ja upea rallipäivä takana. Juuri Killerin yleisöerikoiskokeelta pois. Huomenna jatketaan ja näyttää siltä, että saamme huikean lauantain ralliin. Mutta huomenna siis jatketaan ja silloin rallissa töiden merkeissä.

Kommentit