Perjantai, 30.11.2007

Blogi, perjantaina 30.11.2007

Tänään vietetään perinteistä Älä osta mitään -päivää ja erityisenä kohderyhmänä on nuoret. Tavoite siis nimenmukainen. Vuorokausi pitäisi pyrkiä olemaan ilman ostoksen ostosta ja ilman rahankäyttöä. Tarkoitus laittaa meitä ihmisiä hieman ajattelemaan sitä mihin rahamme laitamme millaisia ostovalintoja teemme ja hillitä kulutusta. Mietitään siis tänään kuluttamistamme. Ei osteta ainakaan mitään turhaa.

Tänään itselläni hieman rennompi päivä. Tavanmukaan kuitenkin aamusta sivistysvaliokunta ja muita ajankohtaisia asioita ja päivällä täysistunto. Sen jälkeen iltapäivän olen varannut Helsinki Motorshowlle ja uusille autoille. Lupaan olla ostamatta 🙂

….

Sivistysvaliokunnassa tänäänkin viimeistelyssä tämän syksyn asioita ja näyttää siltä, että varsin mukavasti saamme syksyn työt kasaan ja eteenpäin. Tänään pöydällä ns. valmistavassa keskustelussa mm. yliopistolain ja ammattikorkeakoululain muuttaminen niin, että koulutusvienti tulee myös mahdolliseksi. Eli miksi emme hyödyntäisi korkeatasoista koulutusjärjestelmäämme myös vientituotteena. Malli ei siis tule uhkaamaan ilmaista tutkintojärjestelmäämme eikä myöskään perusrahoitusta vaan tulee nimenomaan lisäämään jonkin verran tuloja ja ennen muuta kansainvälistämään ja kehittämään oppilaitoksiamme. Itse haluan olla tässäkin asiassa realisti ja en usko kovinkaan suuriin tuloihin varsinkin, kun koulutusmyynti ei saa kohdistua EU:n eikä näin ollen esimerkiksi Suomenkaan kansalaisiin. Kokemukset Ruotsista kertovat, että ulkopuolelta tuleva myynti on varsin pientä. Siksi se ei siis pääargumentti ainakaan minulle. Asia salissa vielä tämän vuoden puolella.

Tämän jälkeen vain lyhyt perjantain täysistunto ja sitten suuntasin Helsingin Messukeskukseen Helsinki Motorshowhun. Olen monta vuotta toiminut tapahtuman pääjuontajana ja niiden vuosien ja myös moottoriurheilun kautta tänäänkin paikalla valtavasti tuttuja joita olikin mukava nähdä. Automaahantuojat olivat tyytyväisiä autoverotuksemme uudistukseen – myös he joiden autoista osan hinta nousikin merkittävästi. Pienet korotukset eivät kuulemma todennäköisesti edes tule autojen hintoihin eli ne noin tonnin korotukset moni maahantuoja unohtaa meidän autoilijoiden eduksi. Tyytyväinen olin myös siihen, että messuilla tänä vuonna näkyi tämä maamme hallituksenkin sinivihreä linja eli ympäristönäkökulma oli erittäin vahvasti esillä. Moni automerkki esittelikin juuri niitä tämän päivän dieseleitään ja muita vähäpäästöisiä autoja ja kehitys onkin hurjaa. Hyvä – huutomme on siis kuultu.

Tänään myös tuli tietoon presidentin uudet myöntämät arvonimien saajat. Lämpimät onnittelut kaikille 113 arvonimen saajalle ja erityisesti Lintumäen Harrille, Hirviniemen Helenalle ja Mäkelän Pertille. Teidän kanssa olen saanut töitä tehdä yhteisen aatteemme parissa ja yhteisten tavoitteiden eteen ja jos joku niin teistä kaikki on arvonimensä ansainneet. Kaiken kaikkiaa Kanta-Hämeeseen presidentti myönsi viisi arvonimeä. Helena Hirviniemi sai kunnallisneuvoksen, Seppo Helakorpi Ammattikasvatusneuvoksen, Pertti Mäkelä seurakuntaneuvoksen, Leena-Kaisa Virman sosiaalineuvoksen ja Harri Lintumäki Laamannin -arvonimen. ONNEA VIELÄ KAIKILLE!

Kommentit