Lauantai, 01.12.2007

Blogi, lauantaina 01.12.2007

Tänään vapaapäivä. Illalla menemme tosin Sadun kanssa Lopen Yrittäjien perinteiseen Yrittäjäjuhlaa, mutta se ei ole työtä – mukava juhla hyvien ystävien kanssa. Tänään päivällä ajattelin vain nyt olla ja nauttia ajasta ja ehkäpä pyörähtää Pekkalan mökillä. Viikolla ei ole ehtinyt ja nuo illat vetävät nyt ainakin lumettomana aikana jo niin pimeiksikin. Mutta nyt ehdin.

****

Päivällä pyörähdin sitten Pekkalassa. Tintit olivat löytäneet talit ja pähkinät ja muutaman uuden pussin odottamaan jätin. Sen jälkeen kävimme katsomassa Riihimäen joulunavausta Sadun kanssa Graniitilla ja myös Prismakeskuksessa ja Kulmakonditoriassa. Nyt jo kotona.

Tänäänn vietetään myöss maailman aids-päivää. Teemana on päättäjiin vaikuttaminen ja Eduskuntatalon portaille sytytetäänkin illalla kynttilälyhtyjä päivän merkiksi. YK:n antaman tiedon mukaan hiv-potilaita on maailmanlaajuisesti noin 33 miljoonaa. On tärkeää, että asiasta puhutaan ja vaaroistakin. Oma maammekaan ei enää ole tässäkään asiassa lintukoto.

….

Illalla kävimme vielä Sadun kanssa Lopen Yrittäjien Yrittäjäjuhlassa. Itsekin kuulun yhditykseen ja siksikin oli mieluisaa saada kutsu tilaisuuteen ja vielä juhlapuhujaksi. Omassa puheenvuorossani toi esille yrittäjyyden asioita laajemminkin ja tällä kertaa vain ja ainoastaan koko maamme näkökulmasta. Jätin paikallisuuden ja seutukunnan tarkoituksellakin pois. Halusin tänään ennen muuta korostaa hallituksemme yrittäjämyönteisyyttää ja sitä henkeä mikä nyt hallituksessa ja hallituspuolueissa on. Halusin myös nostaa esille niitä asioita mitä nyt hallitus tekee, joista pitkään olemme vain saaneet haaveilla. Mutta toisaalta myös korostin sitä, että työtä pitää edelleen jatkaa ja että myös valppaana meidän yrittäjien tulee olla ja valvoa etuamme jatkossakin.

Lopen Yrittäjät olivat jälleen rakentaneet hienon juhlan takuuvarmaan tyyliinsä ja hyvän Korpelan Mervin ruuan lisäksi ohjelmassa oli monipuolinen ja hieno. Oli pitkästä aikaa kiva kuulla Okalintujen soittoa ja vanhan ystäväni Kytömäen Ollin laulu on aina yhtä upeaa kuunneltavaa – taitava. Taitavia olivat myös Tanssikoulu FirstStepin tytöt ja poika, jotka esiintyivät illan aikana monipuolisella ohjelmallaan pariinkin otteeseen. Mukana ryhmässä yksi oma vanha oppilaanikin ja olikin kiva nähdä miten taidot on kasvaneet tytön mukana. Hieno show.

Illana kohokohta oli kuitenkin Vuoden Yrittäjän palkitseminen. Viimeistä kertaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtajana Kyösti Vehmas oli paikalla ja tällä kertaa palkinnon sai Timo Rannan perheyritys Lopen Jätehuolto Timo Ranta. Nappiin meni valinta – pitkä ja upea ura hurjaa vauhtia kehittyvällä alalla ja yritys on vastannut nopeasti aina ajan tuomiin haasteisiin. Onnea myös Yrittäjäristein palkituille yrittäjille Jarmo Uotilalle, Timo Peltovuorelle ja Jarmo Lampolle. Ja kiitokset myös hienosta juhlasta ja illasta.

Kommentit