Perjantai, 30.09.2011

Blogi, perjantaina 30.09.2011

Tänään eduskuntaan vieraaksi Lastenparlamentin väkeä. Nämä vierailut aina mieluisia ja mielenkintoisia. On hienoa saada tänne ja kuulla aktiivisia lapsia ja nuoria heitä puhuttavista ja mietityttävistä asioista. Usein esillä koluasiat ja harrastukset, mutta tänään myös aiheena erilaisuuteen perustuva syrjintä ja kiusaaminen sekä oppilaskuntatoiminta alakouluissa. Katsotaan mitä nuorilla itsellä sanottavana. Minun mielipide on että oppilaskuntatoiminta tulisi tehdä ns. pakolliseksi kaikissa kouluissa ja oppilaitoksissa kaikilla kouluasteilla. No kiusaanisesta ei tarvitse kai muuta todeta kuin, että ainoa vaihtoehto on nollatoleranssi. Viime hallituksen opetusministeri Henna Virkkusen johdolla tällä saralla saatiin jo valtavasi aikaa uudenlaisella KiVa eli Kiusaamisesta Vapaa -kouluohjelmalla. Tulokset hyviä ja työtä jatkamme. Mutta ennen Lastenparlamentin tapaamista ainakin iän puolesta aikuisten parlamenttia. Ympäristövaliokunta, puolustusvaliokunta ja ulkoasiainvaliokunta.

Päivä nyt siis todellakin ns. normieduskuntapäivän mukaan. Valiokuntia, kuulemisia, palverejä ja lyhyt täysistunto. Hallitus sai vahvan tuen kuntauudistukselle istunnon äänestyksessä ja merkille pantavaa oli sekin, että jälleen perussuomalaiset johtivat oppositiota ja kulkivat omaa tietätään keskustasta erillään. Se muuten näkyi läpi välikysymyskeskustelunkin joka jäi todella vaisuksi. Pakko Paras-laki suunnitellut ja ajanut keskusta ei jankkasi pakosta vaikka kuuden puolueen hallitus ilmoitti vahvasti yhteenääneen, että pakkoliitoksia ei tule. 

Päivän mielenkiintoisin anti oli Lastenparlamentin tapaaminen Pikkuparlamentissä. Olipakko saada nuo kumpikin sana samaan lauseeseen. Lastenparlamentti Pikkuparlamentissä 🙂 Mutta erittäin hienoja ja aktiivisia lapsia ja nuoria mukana ja niin kuin aamulla kirjoitin aiheetkin painavia. Toivotaan, että näiden nuorten hyvä asenne ja esimerkki leviää laajasti ja auttaa osaltaan mm. tuossa koulukiusaamisasiassa. Sitä kuitenkin edelleen tapahtuu kaikista yrityksistä ja ”ohjelmista” ja muista huolimatta. Tässä työssä tarvitaan siis meitä kaikkia hyvän esimerkin näyttäjinä ja ennen muuta meitä lasten vanhempia, opettajia ja myös itse koululaisia. Otetaan tämä taas aiheena mieleemme kaikessa.

Iltapäivällä sitten Riihimäelle ja sieltä lopulta takaisin kotiin Lopelle. Pitkä ja työntäyteinen viikko takana ja jotenkin tuntuu, että hieman lepoa tarvitsee. Toivottavasti myös ansaitsee. Niin uskon.

 

Kommentit