Perjantai, 29.08.2008

Blogi, perjantaina 29.08.2008

Tänään huudetaan Suomi voittoon Ruotsista. Maaottelu Stadikalla siis alkaa illalla. Mutta sitä ennen ehtii vielä tapahtua monenlaista. Nyt aamusta töihin ja sitten puolenpäivän jälkeen Lopelle palvelutalo Huvikummun perinteisiin Elojuhliin jne. Eilinen ilta Helsingin jäähallilla oli upea. On hienoa, että rohkeita suomalaisia nuoria yrittäjiä löytyy ja yksi hyvä esimerkki on Kalle Keskinen joka on tuonut konsertti- ja festaririntamalle kauan kaivattua kilpailua. Viime viikkoina muutamat uutiset ovat kertoneet virheistä ja niistä seuranneista ”sakoista”. On varmasti totta, että kantapään kautta saa tuolla alalla monenlaista oppia, mutta kyllä se kertoo jotain alan likaisuudestakin ja tyylistä. No antaa sen olla. Eilinen kuitenkin oli jälleen upea osoitus hienosta keikasta ja jäähallilla todella hyvin väkeä. Jatkoa siis seuraa.

Kiista presidentin lautasista ei siis eilen lopullisesti ratkennut. Kyse siis EU-kokouksesta jossa ulkoministeri Stubbin osallistuminen on nyt vaakalaudalla. Enää ei siis kaksikaan lautasta ei näytä riittävän vaan presidentinlle tarvittaisiin kolmas paikka. No katsotaan miten asia etenee. Presidenttihän ilmoitti, että hän osallistuu jokatapauksessa ja luonnollisesti pääministerin on sensijaan oltava paikalla. Mutta kuitenkin Brysselin kokouksen ainoa asia maanantaina on Georgian tilanne. Eli Stubbin pitäisi ehdottomasti olla mukana. Onhan hän kriisin ratkaisuun keskeisesti vaikuttanut Etyjin puheenjohtaja.

…..

Hoivakotiketju Huvikumpu järjesti tänään jälleen perinteiset Elojuhlansa Lopella Sajaniemen kodillaan. Viime vuonna olimme samalla juhlistamassa talon tupaantuliaisia ja silloin vein talolle sen ensimmäisen omenapuun lahjaksi ja tänään kun yhdessä Lopen Yrittäjiä edustaneen Jarno Hatakan kanssa menimme juhliin niin päätimme ”laajentaa” puutarhaa jälleen parilla kesäomenapuulla. Lisäksi tietysti aurinkoisia kukkia syksyyn. Viime vuoden tapaan ruokapöytä oli täynnä herkkuja ja myynnissä myös talon omia tuotteita. Niin ja päivän tähdittäjänä Saija Varjus.

Lopella ehdin ennen Elojuhlia vielä pyörähtämään myös urheilukentällä Kirkonkylän koulun ja Kissankellon Koulun GP-kisoissa. Aikanaan Liukkosen Sepon ja Lempisen Jussin kanssa ideoima koulujemme omat kisat. Innoittajana oikeastaan se, että ns. kaikkien koulujen välisiin yleisurheilukilpailuihin ei päässyt tai mahtunut mukaan kuin muutamat ”parhaimmat” jokaiselta luokalta. Halusimme tehdä omat kisat joissa jokainen sai kisata ja nauttia hienosta urheilupäivästä omassa tahdissaan. Kisat ovat jääneet elämään ja tänään itseasiassa olin ensimmäisen kerran vain katselemassa. Hieman haikeaa, mutta se on elämää. Hannulan Jussi tänään hoiti selostukset ja hyvä sää suosi kisoja tälläkin kertaa. Tällaista urheilun ja liikunnan riemua koulut kaipaavat ja itseasiassa mieluummin olisin itse kannustamassa järjestämään tällaisia pakollisten lauantaikoulupäiväsuunnitelmien sijaan. Iloista yhdessä tekemistä on sitten kyse urheilusta tai taiteista. Koulupäivät antavat siihen hyvin tilaa jos vain halua on. Lopen Kirkonkylän koululla on. Olen siitä iloinen.

Mutta sitten illalla myös loppilaisjuhlaa kun pääsin pitkästä aikaa mukaan Suomi-Ruotsi -maaotteluun ja katsomaan nyt kun ”oman kylän poika” Mikko Lahtio oli kisaamassa 800 metrillä. Ennen kisojen alkua kokoonnuimme tuttujen ja urheiluvaikuttajien kanssa yhteen stadikalla ja sitten koko upea ilta katsomossa. 800 metriä päätösmatkana ja Mikko hoiti sen näytöstyyliin. Viime vuoden voitto sai seuraa ja toivotaan, että se osaltaan siivittää miehet huomenna koko maaottelun voittoon. Itseasiassa viime vuonna 800 metriä oli kisan päätöslaji ja silloin Mikko sai uransa ensimmäisellä maaotteluvoitolla varmistaa tuon kokonaiskisankin voiton. Tällä kertaa sitä saamme odottaa huomiseen ja mm. miesten keihääseen ja pitkiin viesteihin asti. Väkeä oli paikalla todella paljon ja jos päivällä Lopen GP-kisat saivat nauttia hyvästä säästä niin aurinko helli myös maaottelua. Tunnelma mahtava ja hienoja ja tiukkoja kisasuorituksia toinen toisensa perään.

Kommentit