Perjantai, 29.05.2009

Blogi, perjantaina 29.05.2009

Eilen illalla mukavassa auringonpaisteessa saimme nauttia Narinkkatorin NRJ-konsertista. Pienet tummat pilvet eivät tunnelmaa haitanneet ja väkeä oli upeasti liikkeellä. Samaa varmasti viikonloppuna kun koulut päättyvät ja hellettä on luvassa. Toivotaan kuitenkin, että lämmössäkin järkisäilyisi juhlinnassa ja pahimmat pellot eivät toteutuisi.

Tänään eduskunnassa yliopistolakia tarkastelemme jälleen perustuslain näkökulmasta asiantuntijan kanssa. Katsotaan onko kaikki nyt ok vain jatkammeko työstämistä vielä tästä eteenpäin. Tärkeä päivä siinä mielessä. Sitä ennen kuitenkin lakivaliokunnan kokous ja päivään mahtuu myös tietenkin täysistuntokin.

….

Tänään saimme yliopistolakia yhden askeleen eteenpäin. Ensi viikolla viemme asian vielä uudelleen perustuslakivaliokunnan käsittelyyn ja toivotaan, että loppuviikosta pakka jälleen takaisin meidän pöydällä. Hieman alkaa saada jo koomisia piirteitä tämä juttu. Mutta nyt on mentävä näin. Muuten eduskunnassa rauhallinen päivä. Ehkä ylivoimaisesti kovin juttu oli palvelusetelilainsäädännön lopullinen hyväksyminen tänään istunnossa. Oppositio vastusti hallituksen esitystä, mutta onneksi enemmistön tuella saimme asian nyt lopulliseen päätökseen ja kuntien käytettäväksi. Katsotaan miten kunnat tarttuvat uuteen mahdollisuuteen tarjota kuntalaisilleen uusia mahdollisuuksia. Itse tulen aihetta ja asiaa pitämään esillä.

Nyt jo Pekkalan mökillä nautittu kesäpäivästä. Puut kukkivat upeasti ja linnut jo täydessä kesäpuuhassaan. Nyt puutarhatöihin ja huomenna koulujen päättäjäisiin ja ylioppilasjuhlia. Tuntui ihanalta saada kutsuja entisten omien oppilaiden lakkiaisiin.

Kommentit