Perjantai, 27.10.2006

Blogi, perjantaina 27.10.2006

Aikamoinen yösade. Piiskasi oikein kunnolla kattoa ja rännit pitivä syyskonserttia. Säätiedot kertoivat, että myrsky on kovimmillaan ensi yönä, mutta myrskyn odotetaan riepottelevan päivän oikeastaan koko Suomea. Toisaalta sade teke ainakin pohjavesitilanteelle hyvää, kunhan ei nyt aivan laakana tulisi.

Puolueessamme toivotaan ennenkaikkea hyvää yhteistyötä keskustan kanssa. Valtaosa puolueemme keskeisistä vaikuttajista pitää keskustaa mieluisampana hallituskumppanina puolueelleen kuin SDP:tä. 65 prosenttia haastatelluista 114 puoluevaikuttajastamme nimesi keskustan mieluisimmaksi yhteistyökumppaniksi, kun Taloustutkimus Presson toimeksi annosta asiaa selvitti.

Kyselyyn haastateltiin puolueemme kansanedustajia, eurokansanedustajia, puoluevaltuuston jäseniä, piirihallitusten puheenjohtajia ja Uudenmaan vaalipiirin paikallisyhdistysten puheenjohtajia.

Samalla myös valtaosa tästä joukosta toivoi edelleen että Sauli Niinistö lähtisi ehdolle eduskuntavaaleihin ja näin toivon ja uskon minäkin vielä käyvän. Niinistön ehdokkuutta kannatti tutkimuksessa 77 prosenttia. Niinistölle olisi käyttöä ja eikös sellainen hallitus voisi ollakin aikalailla vahva missä Katainen ja Vanhanen olisivat ykköset ja heillä tukena ja apuna keskeisillä ministeripaikoilla Aho ja Niinistö. No ehkä se on kaukaa haettu, mutta…

Nyt talvirenkaiden vaihtoon. Talvinopeusrajoituksethan tulevat parhaillaan voimaan teillä ja talveen on syytä varautua nyt muutenkin. Sitten kodille siivoustalkoisiin.

Kello 11.35. Autoon tänään nastarenkaat alle ja nyt saa minun puolestani talvitulla. Samalla nimittäin laitoin mökin kaivon talvikuntoon, kun toimme uudelta asunnoltamme tavaraa tänne varastoon. Aamupäivä meni tässä mukavasti ulkona ja sisällä puuhaillen ja nyt pitäisi lähteä sitten töihin. Tänään toimistopäivä ja mm. muutaman tv-asian neuvottelu. Niistä kuulette lähiaikoina lisää.

Nyt töihin…

….

Päivä jälleen valmis. Tänään sovin uuden MTV3 MAX -kanavan kanssa enduron MM-sarjan tämän vuoden ohjelmien uusinnoista. Tuntuipa hyvälle, kun kanavan ohjelmapäällikkö otti yhteyttä ja halusi loppuvuoden ohjelmistoonsa ihka uudelle kanavalle kaikki tään vuoden enduro-ohjelmamme. Saamme runsaasti uusia katselijoita ja on hieno, että ohjelmamme saa olla osaltaan sisäänajamassa uutta kanavaa millä tulevaisuudessa nähdään mm. Formula ykköset. Töiden jälkeen menin uudelle asunnollemme hieman siivoilemaan ja auttamaan ovien asentamisessa. Sieltä nopeasti tunnin päiväunille. Luksusta sellainen aina joskus ja sitten Riihimäelle kampanja- ja vaalipäälliköllemme iltapalaveriin. Kävin Rikun kanssa läpi ensi tiistain kampanjateamien työillan ohjelmaa ja työlistaa ja muutenkin kampanjamme yksityi
skohtia. Hyvältä näyttää ja uutta väekä töihin ilmoittautuu koko ajan. Jos sinä et vielä ole niin lähde ihmeessä mukaan auttamaan.

Illansuussa ennen Riihimäelle menoa Hyvinkään kaupunginjohtajan kanssa keskustelin vielä puhelimessa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen heidän tekemän kuntaliitosselvityksen yksityiskohdista. Kerroin, että meillä Lopella asia viedään jo tässä vaiheessa valtuustokäsittelyyn, mutta uskoin myös että käsitykseni mukaan valtuustomme ainakin enemmistö voisi olla valmis ainakin selvityksen tekemiseen. Siinä emme mihinkään sitoudu tai mitään häviä, mutta on hyvä tämäkin kortti katsoa. Painotin kaupunginjohtajalle edelleen maaseutukuntien ja maaseudun erityisaseman korostamista ja uskon, että saamme tämänkin puolen näkyviin. Selvityksen jälkeen sitten on verratava mitä kuntaliitos toisi tai mitä veisi ja sitten on lopullisen päätöksenteon aika. Ehkä kuntalaisäänestyksenkin jälkeen. Itse olen valmis selvitykseen ja avoimin kortein peliin lähtemään, mutta järkipäässä.

….

Kotimatkalla kun ajelin niin Launosista lähtien Kantatie oli pilkkopimeä. Sähkökatkos oli pimentänyt kaiken ja puoli Kirkonkylääkin. Itseasiassa aika kaunista oli kun oli aivan pimeää, mutta täytyy toivoa, ettei katkos ole pitkä. Pakkaset ja lämmitykset ja muut murheet iskevät sitten. Pekkalan mökillä sähköä vielä riittää, mutta varmuuden vuoksi heitin pelletit palamaan. Helppoa ja vaivatonta ja sitten ainakin lämmintä riittää.

Nyt lehtien pariin ja sitten nukkumaan. Huomenna ratsastuspäivä. Vaahteramäen Ratsutallilla kisataan Nekun Maljasta kello 13.00 alkaen ensin junnujen Pollux-kisa ja sitten varsinainen Nekun Malja. Hauska päivä tulossa.

Kommentit