Perjantai, 27.03.2009

Blogi, perjantaina 27.03.2009

Viimeinen päivä tältä viikolta Eduskunnassa. Hetken päästä jo sivistysvaliokunta tv-ohjelmien etukäteistarkastuslain kanssa odottaa, mutta sitä ennen vielä muutama kirjoitustyö pöydällä kesken ja samalla muutaman ns. juoksevan asianhoito vielä laitettava eteenpäin. Upean näköistä, kun tästä eduskunnan hytin ikkunasta ulos katselee. Harakka on jo palannut parlamentin pesintäpaikalleen ja rakennustyöt käynnissä ja sisäpiha näyttää jo kovin lämpimältä. Kun näistä citykaneista on nyt kovasti puhetta ja riesaakin niin nyt myös eduskunnan Puhemiehen aukio on saanut jo oman pariskuntansa. Saa nähdä montako on jo syksyllä. Upeat puitteet ainakin heillä.

….

Päivä meni tänään todellakin siivin. Sivissä käsittelimme välivaihetta uudistuksessa jossa siirrymme elokuvien ja tv-ohjelmien etukäteistarkastuksista askelittain kohti jakelijoiden omavalvontaa. Tähän olemme pakotettuja kun netti ja taivaskanavat yms. lisäävät jakelutapoja ja määriä aivan valtavasti. Etukäteen ei tarkastuksiin ole mitään mahdollisuuksia ja tosin omavalvonnan tulokset ovat olleet erittäinkin rohkaisevia. Tänään esillä sivissä aiheen ympärillä mm. netin mahdollisuudet ja vaarat sekä isona asiana medialukutaito tai -taidottomuus. Erittäin onnistunut ja korkeatasoinen asiantuntijakuuleminen. Täysistunton tänään lyhyt perjantain tapaan ja nyt jo Lopella. Viikonloppu lähestulkoon vapaa eli huomenna ei mitään ja sitten vasta sunnuntai-iltana Kärkölän kokoomuksen kevätkokous. Eli mukava toivottavasti rauhallinen viikonloppu edessä. Aloitetaan se tänään Riihimäen Urheilutalolta RSS Laakan 1. divisioonan ottelulla.

Sen verran päivän uutisia täytyy kommentoida, että viikonlopun ehdoton ykkösmielenkiinnon kohde on Perussuomalaisten puoluehallitus huomenna. Heidän pitäisi huomenna täyttää viimeiset EU-ehdokaspaikat ja itse uskoin, että Jussi Halla-aho tullee ottamaan yhden paikan. Tänään kuitenkin apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske ilmoitti nostavansa Halla-ahoa vastaan syytteen uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Varsin vakavat syytteet ja varmasti tiukka paikka perussuomalaisilla ehdokkkaaksi nimittämisen kanssa. Eduskunnassa jo kuulin myös sellaisen pohdinnan, että kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten EU-vaaliliitto kaatuisi jos Halla-aho pääsisi listalle. Se olisi kova juttu kummankin puolueen kannalta – ja ennen muuta haaveille saada paikka EU-parlamenttiin.

Kommentit